27 abril de 2011 a les 14:36

L’Ajuntament de la Bisbal valora molt positivament la VIII Antic Empordà per la satisfacció dels expositors amb les perspectives assolides

L’Ajuntament de la Bisbal ha valorat de forma molt positiva la VIII Antic Empordà tot i haver disminuït el nombre de visitants respecte de l’anterior edició. La raó principal és que majoritàriament s’han assolit les perspectives que els expositors tenien dipositades en la fira. L’organització ha explicat que hi ha hagut uns 9.000 visitants, entorn d’un 30% menys que l?edició anterior, celebrada el 2009.

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais ha afirmat que ‘els expositors de la fira han manifestat un grau de satisfacció alt i per nosaltres el més important és que els expositors hagin sortit satisfets. No es tracta tant del nombre de visitants com del volum de negoci que aquests poden generar per la fira i per la ciutat. A més, també cal tenir en compte que els resultats de la fira no es mesuren al moment del tancament sinó que algunes operacions es tancaran en un futur proper’ ha remarcat Lluís Sais, que ha afegit que ‘els expositors solen tancar en positiu la seva participació en aquesta fira’.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha recordat que ‘tots érem conscients del moment econòmic que vivim, molt diferent del 2009 i, des d’aquesta perspectiva s’ha d’entendre la valoració positiva dels expositors i de l’Ajuntament. La fira està totalment consolidada i és un actiu molt important no només pel sector de les antiguitats sinó un actiu de ciutat pel volum de gent que fa venir a la Bisbal’. Segons el regidor, ‘les activitats complementàries han ajudat també a crear una oferta atractiva pel visitant i per això hem d’estar satisfets de la gent que s’ha mogut per la Bisbal durant aquestes festes’.

L’organització de la fira considera rellevant l’assoliment de les perspectives dels expositors, que ja havien descomptat una disminució en el nivell de vendes en relació al 2009, pel fet que aquella va ser una edició excepcional i pel fet que la situació econòmica ha empitjorat sensiblement. És per això que la valoració que fan els expositors de les vendes i l?afluència de públic és menor que en anteriors edicions.

L’organització considera que la satisfacció amb la fira és molt alta, ja que tots els expositors han respost afirmativament quan se’ls ha preguntat si participarien en la següent edició. Cal tenir en compte que la major part dels expositors són repetidors de la fira, la coneixen bé i saben el potencial que té.

Els expositors han valorat molt positivament l’organització, la distribució dels estands, els serveis que oferien els estands i la campanya publicitària. Igualment també han tingut en bona consideració les activitats paral·leles. Les visites guiades organitzades, tant a l’exposició de mobles antics de la Fundació Mascort al Castell Palau com a la fira, van ser tot un èxit, i va caldre tancar inscripcions per no fer grups massa grans.