22 juliol de 2011 a les 13:03

L’Ajuntament de la Bisbal valora molt positivament la XVI Fira de Circ al Carrer, els nous espais del 2011 i la resposta del públic

L’Ajuntament de la Bisbal ha valorat de forma molt positiva la XVI edició de la Fira de Circ al Carrer. Sobretot ha volgut destacar la bona acollida dels nous escenaris, com el carrer i la placeta de Pella i Forgas o el camp dels Capellans i l’increment de visitants als espectacles programats el divendres.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal, Àngel Planas, ha destacat l’èxit d’aquesta edició i sobretot, n’ha volgut remarcar els trets que la caracteritzen i li donen la personalitat que té. ‘D’una banda és una fira que es fa a l’espai públic, als carrers i places de la Bisbal que acullen gent d’arreu; és un exemple d’oci lúdic i festiu recomanable per a tots els públics, amb una gran presència de públic familiar i, finalment, és universal, fa servir un llenguatge que tots entenem, vinguem d’on vinguem’, ha dit Àngel Planas.

L’Ajuntament de la Bisbal considera que els nous escenaris incorporats a la Fira de Circ al Carrer han estat un encert. Els nous espais són la placeta i el carrer de Pella i Forgas, que han estat reurbanitzats en la 2a fase del Nucli Antic del Pla de Barris i l’escenari del camp dels Capellans. L’organització, a més, ha detectat que, de cara a futures edicions, cal ampliar l’espai dedicat a la zona de tallers infantils.

Un altre fet que es remarca des de l’Ajuntament és que entre els grups que van actuar a la Fira de Circ n’hi ha que provenen del programa transfronterer Camins emergents, en el qual col·laboren Aragó, Catalunya i Migdia-Pirineus i del que La Bisbal participa pel fet de formar part de les Ciutats Amigues del Circ. Quatre grups que han rebut formació dins d’aquest programa europeu han mostrat els seus espectacles a la Bisbal en aquesta edició: La Corcoles, Estropicio, Tandem i La Main s’affaire, tots han destacat per la seva qualitat tècnica i la bona acollida per part del públic.

L’afluència de públic, tot i el mal temps que va fer diumenge, va superar les 30.000 persones i la major presència de públic del divendres va sorprendre agradablement l’organització i l’Ajuntament. Els espectacles de pagament de la fira de dissabte –Zirocco i Le Cabaret- i de diumenge –Call me Maria- van esgotar les entrades i també es van esgotar les samarretes d’aquesta edició que l’organització va posar a la venda al punt d’informació del Mundial.La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal l’organitzen conjuntament l’associació Fira de Circ i l’Ajuntament de la Bisbal.

L’Ajuntament aporta 42.000 euros, una quantitat igual que la de l’any anterior i que ha evitat que calgués reduir el pressupost de la fira. També aporta infraestructura municipal i personal de diverses àrees, sobretot de Serveis, Policia Local i Cultura. L’Associació Fira de Circ aporta entorn de 20.000 euros en finançament gràcies a la venda d’entrades, samarretes i patrocinis i també la feina de tota l’entitat. La Diputació de Girona aporta 25.000 euros gràcies a un conveni que garanteix aquesta quantitat durant tres exercicis i el Conca ha aportat també 25.000 euros. La Fira de Circ al Carrer ha tingut un pressupost d’entorn els 115.000 euros.