8 agost de 2014 a les 15:40

L’Ajuntament fumiga els plàtans del passeig davant l’augment d’un insecte provocat per la climatologia de les darreres setmanes

1|1|3

L’Ajuntament de la Bisbal ha fumigat de matinada els plàtans del passeig Marimon Asprer, carrer Agustí Font i aparcament de l’antic camp de futbol davant l’augment de l’insecte anomenat “tigre del plàtan”. Les excepcionals pluges i la humitat de les darreres setmanes han provocat un increment de la població d’aquest insecte més enllà del que és normal. L’actuació, portada a terme per una empresa especialitzada, només afecta l’insecte i és inocua per als arbres, que no pateixen cap altre problema pel que fa a plagues i que són sotmesos a controls preventius periòdics. Una vegada aplicat el tractament avui, la caiguda d’insectes morts dura 2 o 3 dies, disminuint la seva intensitat a mesura que passen les hores.

 

El “tigre del plàtan” (Corythuca Ciliata) té com a efectes més visibles la decoloració de la fulla i, si l’atac és fort, pot produir la defoliació prematura dels arbres.