30 juny de 2009 a les 17:05

L’Ajuntament i 50 comerços de la Bisbal promouen la reducció de residus

Una de les intervencions de la campanya que més percebran els ciutadans serà la que, lligada al comerç, vol fomentar la reducció dels residus relacionats amb el transport dels productes de la botiga a casa. Així, a partir d’aquest dilluns, 29 de juny, els establiments adherits a la campanya, premiaran -amb la participació a sortejos- els clients que vagin a comprar amb cabàs o carretó, i que no necessitin bosses de plàstic. Tots els habitatges de la Bisbal han rebut una Guia Pràctica de Reducció de Residus i Consum Responsable, on podran trobar consells i mesures de reducció de residus, i on s’anunciaran tots els establiments adherits a la campanya, una cinquantena.

L’objectiu bàsic de la iniciativa és garantir el dret dels consumidors a exercir un consum sense generar residus i respectuós amb el medi ambient. Per aquesta raó és especialment important la participació del sector comercial adherint-se a la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient.

Els comerços adherits a la Xarxa incorporaran una sèrie de mesures de reducció de residus com l’ampliació o introducció de l’oferta d’envasos retornables, la venda de productes a granel, la supressió de l’oferta gratuïta de bosses i safates de plàstic, la venda de productes de neteja i bricolatge ecològics o la venda de productes de cultiu ecològic, entre d’altres.

Durant les setmanes de promoció (del 29 de juny al 24 de juliol), per cada compra feta de forma responsable (fent servir la bossa del pa, la carmanyola, el cabàs o carretó, escollint envasos retornables, productes de neteja de línia ecològica o comprant a granel) els comerços adherits lliuraran un val de sorteig. Aquests vals es podran lliurar als mateixos comerços i els permetrà participar al sorteig setmanal de 50 bosses plegables, 25 caixes plegables, 25 cabassos i 6 carretons.