9 juliol de 2014 a les 9:30

L’Ajuntament organitza demostracions i tallers de torn per promoure la marca “ceràmica de la Bisbal”

|

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de la Bisbal promou tallers i demostracions de torn als municipis de la costa per promoure l’artesania i la ceràmica de la Bisbal amb objectius turístics i comercials.
L’Àrea de Promoció de la Ciutat organitza, durant tot l’estiu, demostracions de torn per tal de promoure i dinamitzar la marca Ceràmica de la Bisbal entre els turistes que hi ha a les diferents poblacions de la costa i/o amb més atracció turística. Aquesta activitat es desenvoluparà a Palamós, Peratallada, Pals, Begur i Platja d’Aro. Així, cada dia a la tarda, el taller es realitza en espais públics, tals com places o passejos marítims, perquè els residents i turistes puguin gaudir en directe d’un ceramista en actiu i a la vegada oferir-los la possibilitat de què puguin provar el torn de ceràmica.
Igualment, les demostracions de torn es continuaran portant a terme, cada dissabte, a l’eix comercial de la ceràmica, al Carrer de l’Aigüeta, on s’hi concentra la major part de les botigues de ceràmica de la població, perquè els visitants i compradors puguin gaudir en directe d’un ceramista en actiu en aquest espai comercial.
El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, explica que “l’any passat la experiència va ser molt positiva i per aquest motiu hem optat per la continuïtat”. Segons Dilmé, “donar a conèixer la ceràmica i la forma de treballar-la entre els milers de persones que ens visiten a l’estiu és una de les nostres prioritats i una forma d’arribar-hi és anant nosaltres on estan ells i convidar-los a venir a la Bisbal”.
Els ceramistes disposen d’informació específica de la Bisbal i de la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ per donar informació a les persones interessades. Així mateix es fa una petita exposició de peces de ceràmica actuals on hi ha aplicada la marca. Cal recordar que la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ és principalment un distintiu d’origen o indicador de procedència geogràfica i serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics de la Bisbal, i està destinada a promocionar la seva comercialització i venda.
Com l’any passat, l’acció està subvencionada pel SOC i està cofinançada pel Fons Social Europeu. Gràcies a la línia de subvencions de Treball als Barris s’ha contractat a persones desocupades per portar a terme les demostracions de torn durant els tres mesos de la temporada d’estiu.