9 juliol de 2021 a les 9:44

L’Ajuntament organitza demostracions i tallers participatius de torn per promoure la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’

Com cada estiu, i ja en fa nou, l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà organitza demostracions de torn per tal de promoure i dinamitzar la marca Ceràmica de la Bisbal entre els visitants de diferents destinacions turístiques del Baix Empordà. Aquesta activitat es desenvolupa a l’Escala, l’Estartit i Torroella de Montgrí, Pals, Begur i Peratallada, a més de la Bisbal. Cada tarda el taller mòbil s’instal·la en un espai públic de la població corresponent perquè els residents i visitants puguin observar en directe com es transforma el fang en una peça de terrissa i fer un bol ells mateixos amb l’ajuda i el guiatge dels ceramistes dinamitzadors. A la Bisbal, el taller s’ofereix els divendres al matí en el marc del mercat setmanal; i els dissabtes a la tarda, al carrer de l’Aigüeta, eix comercial de la ceràmica.

Les persones ceramistes dinamitzadores disposen d’informació turística de la Bisbal i de la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ per donar al públic interessat. Cal recordar que la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ és principalment un distintiu d’origen i un indicador de procedència geogràfica que serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics de la Bisbal i que està destinada a promocionar la seva comercialització i venda.

Per tal d’ajudar a la promoció s’ha editat un fulletó amb tota l’oferta turística i comercial vinculada amb la ceràmica. D’aquesta oferta cal destacar l’eix comercial de l’Aigüeta, amb la presència de comerços vinculats amb l’artesania, detall de les visites als tallers de ceràmica i tota l’oferta del Terracotta Museu, entre altres. Com cada any, aquesta acció és subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo y Economia Social. Gràcies a la línia de subvencions de Treball als Barris s’ha contractat a persones desocupades per portar a terme les demostracions de torn durant els mesos de la temporada d’estiu.

Mosaic amb ceràmica de la Bisbal
Enguany també es promou novament l’activitat de ceràmica per tal que els visitants a l’oficina de turisme de la Bisbal hi puguin participar. La nova proposta és que cadascun dels visitants col·loqui una peça de color per crear un mosaic en una gerra de ceràmica d’acord al disseny que han creat els alumnes del cicle formatiu de terrisseria de l’INS de la Bisbal. Aquest projecte durarà tot l’estiu amb l’objectiu d’acabar el mosaic amb la col·laboració de tots els visitants que passin per l’oficina de Torre Maria, el Castell Palau i el Terracotta Museu. Aquesta gerra, ha estat cedida per l’empresa Figueras i Fills i les peces de ceràmica per Ceràmiques Ferrés.

 

pack 3 logos