7 abril de 2016 a les 12:16

L’Ajuntament organitza un curs per millorar la formació d’aturats de llarga durada

En el context actual sembla que l’economia presenta una lleu recuperació i que alguns sectors comencen a demandar personal. Ens referim al sector serveis (hostaleria) i al sector de la construcció. La diferència que s’observa en aquests moments respecte la demanda de perfils en temps de plena ocupació, és que els empresaris demanen personal format i amb experiència, degut a la temporalitat de les feines i a la necessitat de personal que ofereixi un bon rendiment des del primer moment.

És en resposta a aquesta conjuntura que l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, mitjançant l’Àrea de desenvolupament local, organitza un curs de mantenidor/reparador d’edificis. El curs està adreçat a aturats de llarga durada i amb baix nivell formatiu del sector de la construcció i rep el finançament del Servei d’ocupació de Catalunya (SOC)

Els perfils que es comencen a demandar relacionats amb el sector de la construcció són perfils de manteniment, és a dir, treballadors preparats per a fer petites reparacions en establiments del sector serveis (sector hostaleria).

La poca especialització dels treballadors de la construcció fa necessari la realització d’un curs que els permeti realitzar aquests treballs de reparació en els establiments d’hostaleria i càmpings.

Tant els establiments situats al voltant del municipi com els de la costa ofereixen oportunitats de treball. Per tant, l’objectiu del curs és capacitar als alumnes per a reparar petites avaries als edificis i a les seves instal·lacions.

Es tracta d’una formació eminentment pràctica, impartida per professionals del sector especialitzats en les diferents àrees. Així mateix, els alumnes aplicaran els coneixements adquirits realitzant petites reparacions en la via pública i espais municipals.

En aquest sentit, per la realització de la part pràctica del curs, l’Àrea de Via pública col·labora en la cerca dels espais de pràctiques més adequats que facilitin la posada en pràctica dels coneixements adquirits pels alumnes.