L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va presentar dimarts als productors i venedors de ceràmica el projecte de marca “Ceràmica de la Bisbal”, un distintiu d’origen protegit a nivell de la Unió Europea que servirà per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics elaborats a la Bisbal i als pobles de la seva àrea d’influència (Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Corçà, Forallac, la Pera, Rupià, Foixà, Ultramort, Serra de Daró, Gualta, Fontanilles, Ullastret, Parlavà, Palau Sator, Pals, i Torrent). L’ús d’aquesta marca comunitària, que té com a objectiu principal posar en valor els productes autòctons i distingir-los de la resta, estarà regulat per un Consell Regulador, que vetllarà la seva correcta utilització i aplicació. Aquest òrgan està integrat per l’alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio; el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé; els tècnics de l’àrea, Daniel Sabater i Xavier Rocas, i els representants del sectors productiu i comercial, Jordi Trayter i Laura Matas, respectivament.
L’adhesió dels empresaris al projecte “Ceràmica de la Bisbal”, impulsat conjuntament pel consistori, l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca i l’Associació de Comerciants de l’Aigüeta, implica que els productes hauran de ser expedits al mercat per part dels fabricants amb el logotip associat a la marca, que també hi serà a l’etiquetatge o embalatge. Es podran marcar tant els productes de ceràmica artística i decorativa, com de terrissa, rajoleria, material de bòbila, i revestiments i paviments. Per la seva banda, els comerços hauran de fer saber al consumidor quins són aquests productes amb marca d’origen a través d’una identificació fàcil dels articles en l’espai de l’establiment.
En el decurs de la seva intervenció, el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, que durant l’acte d’ahir va encoratjar als presents “a anar agafats de la mà i treballar conjuntament aquest projecte, que convé als productors, convé als venedors i també a la ciutat ja que la ceràmica continua sent un element diferenciador.” Segons Dilmé, la marca “ha de ser un valor afegit, un distintiu de qualitat que oferim al consumidor”.
L’Ajuntament de la Bisbal, desenvoluparà al llarg d’aquest any una campanya de promoció i difusió de la marca, finançada en un 70% pels fons del Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministeri de Treball i Immigració. La campanya, a càrrec de Plural Comunicació, està actualment en fase prèvia d’estudi i començarà el mes d’abril. Compta amb un pressupost de poc més de 17.000 euros.