8 octubre de 2009 a les 21:45

L’Ajuntament presenta ‘Tastaolletes’, la mostra de gastronomia i ceràmica de la Bisbal d’Empordà per promoure dos sectors emblemàtics de la ciutat

L’entrada a la mostra, que es farà al Pavelló firal, és de franc, i l’oferta grastronòmica la presenten cinc restaurants de la ciutat, tres pastisseries, una carnisseria i quatre cellers. Mentre duri la mostra, de les onze del matí a les onze de la nit, hi haurà un servei de ludoteca a l’interior del recinte amb tallers infantils amb fang, un espectacle infantil al matí i un concert d’havaneres a càrrec del grup Port Bo a les nou del vespre, i cremat per tancar la diada.

Al Pavelló Firal hi haurà una exposició de peces de ceràmica per part de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca (vaixelles i altres objectes ceràmics relacionats amb la gastronomia). Els ceramistes presents a la mostra seran els encarregats de bescanviar, abans de sortir del recinte plats de ceràmica bisbalenca iguals als que s’hauran fet servir en els tastets.
 
Igualment, mentre duri la mostra, hi ha prevista la projecció de diversos audiovisuals relacionats amb el món del vi. Hi ha previstos diversos tastets de vins i caves, i també hi ha programades cates de vi i d’oli amb enòlegs experts.

Paral•lelament, a l’Aigüeta hi ha previst un concurs de torn. El concurs premiarà a la persona que aixequi més enlaire el fang del torn, amb l’ajut tant sols de les seves mans, sense que la columna de fang generada es trenqui. També es faran demostracions de torn, amb artesans que elaboraran peces però també deixaran que els interessats provin de modelar el fang. S’oferiran demostracions de cuita de rakú.

Els tastets es poden adquirir en un paquet de 5 euros que inclou quatre tiquets (tres per als tastets i un pel plat), també hi haurà tiquets de 2 euros per tastets individual i un paquet de degustació de vi i cava a 2 euros que inclou 4 tiquets de degustació.