24 març de 2011 a les 13:50

L’Ajuntament reforça l’enllumenat del carrer Ample i instal·larà dues càmeres de videovigilància

L’Ajuntament de la Bisbal ha acabat aquests dies la renovació de l’enllumenat del carrer Ample, una de les principals vies del centre de la ciutat. Els treballs han consistit en la instal·lació o renovació de 14 punts de llums, així com replantejament de la seva situació per tal de repartir de forma uniforme tota la il·luminació del carrer. El seu cost ha estat de 4.552,77 euros.

Segons el regidor de Via Pública i Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, “no podia ser que un dels principals carrers de la ciutat i un dels més transitats estigués tan mal il·luminat, sigui per sensació d’inseguretat, sigui per raons d’imatge comercial i de municipi. Calia actuar i ho hem fet”. Aquest reforçament serà provisional fins que es faci la reforma integral del tot el sector prevista dins els treballs del Pla de Barris.

El regidor també ha explicat que la següent zona on es farà una actuació d’aquest tipus serà tot el tram urbà de la C-66, bàsicament el sector comercial de l’Aigüeta i el carrer Sis d’Octubre.D’altra banda, l’Ajuntament instal·larà també en el mateix carrer, a l’entrada del carrer Sant Jaume (via que dóna accés a la plaça Major) dues càmeres de seguretat ciutadana, una vegada la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya ha donat la seva autorització. Seran les primeres càmeres d’aquest tipus que s’instal·len als carrers de la ciutat. Aquest carrer és una de les principals entrades a la zona comercial del centre i també un dels principals carrers en que se celebra cada divendres el mercat setmanal.

Segons el regidor, “aquests aparells ens ha de servir per controlar permanentment un dels punts conflictius de la ciutat en dies com els del mercat setmanal i que és també un dels principals punts d’entrada a la zona comercial del nucli antic. Parlem de prevenció principalment però també de millora de seguretat pel que fa furts i venda de substàncies”. Dilmé considera que si l’experiència és positiva, “no descartem demanar més càmeres per a altres zones sensibles del municipi, ja que els equipaments que adquirim permetran aquesta possibilitat”.