28 octubre de 2011 a les 13:36

L’alcalde de la Bisbal forma part del Consell de Governs Locals, constituït ahir a Barcelona

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, forma part des d’aquest dijous del Consell de Governs Locals, constituït ahir al matí al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El Consell de Governs Locals te com a principal objectiu la defensa dels municipis davant de la Generalitat i participarà en les iniciatives legislatives o els avantprojectes del govern que afectin el món local. Hi seran representats els municipis i les vegueries  de Catalunya seguint criteris de representativitat territorial i política (mentre no hi hagi vegueries, seran les diputacions provincials).

Està constituït per 100 membres, dels quals set són considerats membres nats: els quatre presidents de les diputacions provincials, l’alcalde de Barcelona i els presidents de les entitats municipalistes. La resta de membres del nou Consell de Governs Locals -fins arribar als cent-, són alcaldes designats pels grups polítics. El Consell neix sense autonomia pressupostària.

Manuel Bustos (PSC) en serà el president els primers divuit mesos i després traspassarà aquesta responsabilitat a Miquel Buch (CiU), que l’exercirà fins a finals del mandat. A més, tots els partits hi tindran un vicepresident: Lluís Tejedor (ICV-EUiA), Laura Vilagrà (ERC) i Luis Caldentey (PP).