6 abril de 2010 a les 14:06

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, denuncia que ara ‘no toca’ parlar de la MAT i que als ajuntaments se’ls ha deixat sols

 

 

 

 

L’alcalde també ha assegurat que hi va haver una previsió inadequada de l’abast del temporal i que va notar una falta de reacció davant de la situació d’emergència que es va produir. ‘Si hi ha una situació d’emergència, la reacció ha de ser d’emergència i els cossos de seguretat, bombers, forestals, s’han de posar a disposició dels municipis i dels alcaldes.’ Sais ha afirmat que ‘davant una situació com aquesta tothom ha de sortir al carrer i arremangar-se. Ningú es va posar en contacte amb nosaltres per veure si necessitàvem res, ens va faltar aquesta trucada, vam estar dotze hores sense cap mena de contacte telefònic, ni mòbil ni fix’.

Sais ha denunciat indignat la manca de previsió i la manca de responsabilitat davant la situació. Sais ha explicat que dimarts la Policia Local de la Bisbal va retirar de les carreteres de la Generalitat 72 persones que va allotjar al geriàtric, l’únic lloc del municipi que disposa de generador.

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, també ha considerat que el més greu de la situació ha estat la manca d’informació a la que han estat sotmesos els municipis i la manca de compliment dels compromisos de les companyies. Lluís Sais s’ha mostrat indignat pel fet que, a més, des de la companyia elèctrica se’ls informés que farien arribar generadors a la ciutat i que a darrera hora de la tarda d’aquest dijous els generadors haguessin estat desviats a ‘altres prioritats’, segons que va comunicar l’empresa.

L’alcalde de la Bisbal ha comentat en un moment de la intervenció que el mateix que ha dit durant el programa ja ho havia transmès a les diferents autoritats amb les que havia pogut parlar, referint-se, entre d’altres, al conseller de Governació, Jordi Ausàs, que es va reunir aquest dijous amb l’alcalde a l’Ajuntament de la Bisbal. Sais ha dit que tots n’han d’aprendre i tots han d’assumir que s’han fet coses malament, des de dalt de tot a baix de tot ‘jo inclòs’ ha assegurat.