10 setembre de 2010 a les 14:43

L’alcalde de la Bisbal situa l’inici de les obres de la biblioteca comarcal aquest octubre

Lluís Sais ha dit que la construcció de la primera fase de la biblioteca comarcal  a l’octubre és compatible amb la licitació de la segona fase de forma que l’equipament podria estar acabat a finals de 2011 o a principis de 2012. Sais ha explicat que l’Ajuntament ja ha consignat la quantitat que ha dictaminat el tribunal d’expropiació per poder ocupar una finca en la que hi va part de l’equipament, per un valor de 285.000 euros. Igualment, ha explicat que entre la proposta del PSC de situar la biblioteca en un terreny situat a 150 metres de l’actual i que costava 1,4 milions d’euros que s’haurien pagat amb permuta de terrenys o situar-lo en un equipament municipal que es rehabilitarà a amb un cost de 285.000 per l’expropiació d’una finca adjacent l’elecció és clara ja que pagar amb terrenys no deixa de ser una despatrimonialització.
 
Durant l’entrevista també ha parlat de la construcció del nou centre cívic, del qual s’està redactant el projecte i que contempla una inversió important. La futura estació d’autobusos també ha estat objecte d’anàlisi i l’alcalde ha explicat que té pendent una reunió amb el conseller Nadal per defensar que la construcció d’aquest equipament no es retardi a causa de la situació de crisi.
 
La variant de la Bisbal i l’inici de curs són altres temes que s’han tractat en els 25 minuts que ha durat l’entrevista. En relació a l’inici de curs ha explicat que hi ha el compromís del Departament, tot i la situació de dificultats econòmiques de construir un espai propi per la nova escola, ni que sigui amb mòduls prefabricats i d’estudiar la situació d’un possible nou institut.
 
L’entrevistadora també ha volgut saber si Lluís Sais tornaria a encapçalar la candidatura d’ERC a les properes eleccions municipals i l’alcalde ha declinat parlar del tema, tot i que ha assegurat que el projecte d’ERC a la Bisbal va més enllà d’una sola persona i que ara mateix està centrat en l’acció de govern de la ciutat.
 
Igualment també ha parlat de la convocatòria d’eleccions al Parlament i ha assegurat que el sentiment independentista creix de forma considerable i que la manifestació del 10-J va ser un clam unànime de la societat catalana. Sais considera que els ciutadans de Catalunya tenen tot el dret de decidir el seu futur.