L’alcalde també ha destacat i agraït el treball i l’eficàcia dels tècnics municipals que han participat en la redacció del projecte i ha recordat que “ portem temps llegint i escoltant com s’ha qüestionat la contractació d’alguns d’aquests tècnics, acusant-los de ser enxufats de l’equip de govern. Doncs bé, ara tenim una part del resultat de la seva contractació que és contribuir de forma decisiva per aconseguir una subvenció de més de 4 milions d’euros per a la Bisbal”.
Finalment, Sais també ha volgut remarcar el fet poc habitual d’aconseguir la subvenció en el primer any de participar a la convocatòria, fet que ha atribuït a la qualitat del projecte i a les gestions polítiques dutes a terme per explicar on fos necessari la seva importància per al desenvolupament de la ciutat.
“I espero que ningú tingui la temptació de penjar-se medalles i atribuir-se mèrits que no li corresponen, perquè tinc molt clar i sé perfectament el paper que ha jugat cadascú durant aquest procés des de l’inici i fins ahir, dia de resolució de la convocatòria”, ha acabat dient l’alcalde.
El nucli antic de la Bisbal d’Empordà, presenta un entramat urbà heterogeni, amb carrers irregulars típics de l’època medieval, força estrets amb freqüents eixamplaments produïts per l’aparició de places. Es tracta d’un teixit continu de densitat mitja amb edificacions unifamiliars i plurifamiliars. La proximitat del riu Daró amb el nucli antic, el fa ideal per convertir-se en l’espai verd de referència d’aquest barri.
Les principals actuacions consistiran en la urbanització de carrers per vianants; la recuperació paisatgística i la millora de l’accessibilitat del riu Daró per a esdevenir l’espai verd de referència del barri; ajuts per a la rehabilitació de façanes i instal•lació d’ascensors; la rehabilitació de l’antic ajuntament i l’antiga presó com a equipaments cívics, i l’impuls de programes socials, de dinamització comercial i turística.