17 març de 2021 a les 9:02

L’Àliga de la Bisbal, convidada a Bestieses 2021 per les Festes de Sant Josep Oriol de Barcelona

Des del passat dissabte 13 i fins aquest dissabte 20 de març, l’Àliga de la Bisbal, juntament amb el Cavall Alat de Vila-seca, és una de les convidades a Bestieses 2021 a la Casa dels Entremesos de Barcelona amb motiu de les Festes de Sant Josep Oriol. L’espai expositiu, ubicat a la plaça de les Beates acull  durant tot l’any el Bestiari Històric de Barcelona i bona part del Seguici Popular. L’exposició, que compta amb totes les mesures sanitàries de control d’aforament, roman oberta del dissabte 13 al dissabte 20 de març: es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 13 i de 16 a 19 h, i els diumenges d’11 a 14 h. Per l’ocasió es reparteix una postal commemorativa de la visita de l’Àliga de la Bisbal d’Empordà.

A més, l’Àliga de la Bisbal participarà al corpus festiu que culminarà la celebració: ‘Bestieses. Els Convidats del Lleó i la Mulassa de Barcelona’, una cercavila festiva on el Lleó i la Mulassa conviden cadascun una bèstia rellevant del territori. Les figures convidades són escollides per ser emblemàtiques dins les seves poblacions així com per la seva tradició, singularitat i ball. Precisament l’Àliga de la Bisbal haurà d’executar la seva dansa en el moment culminant de l’acte, dins la Basílica de Santa Maria del Pi.

Si bé l’any passat la festa es va veure anul·lada a una setmana de celebrar-se per culpa de la pandèmia actual, enguany s’ha apostat per tirar endavant l’acte en una versió reduïda però no per això menys sentida. L’acte tindrà aquest dissabte 20 de març a la tarda. Per poder-lo fer la màxima seguretat, no hi haurà cercavila sinó que només es farà una ballada dins la basílica amb les corresponents mesures sanitàries derivades de la situació actual de COVID-19.  Va ser l’any 1995 el barri del Pi de la Ciutat Comtal va recuperar les Festes de Sant Josep Oriol, dedicades al sant barceloní que va viure a cavall dels segles XVII i XVIII. Enguany, les celebracions es plantegen en un format amb alguns actes presencials i molts de virtuals.