16 maig de 2024 a les 8:50

L’alumnat del Joan de Margarit participa a la campanya ‘Let’s Clean Up Europe!’ recollint residus a l’entorn de l’escola i de la plataneda del Puig d’en Vidal

El passat divendres 10 de maig, un total de 39 alumnes de 4t de primària de l’escola Joan de Margarit van participar a la 11ª edició de la campanya Let’s Clean Up Europe!. Aquesta campanya és una acció comuna a tot Europa que té com a objectiu conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i a la vegada promou accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Aquesta activitat, recolzada per l’Àrea de Medi Ambient i d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, té l’objectiu de conscienciar als més petits sobre els impactes que tenen els residus a l’entorn i l’autoaprenentatge del reciclatge. L’alumnat de l’Escola Joan de Margarit va recollir residus de zones verdes abandonats al voltant de l’escola i de la plataneda del Puig d’en Vidal. Es va recollir un total de 21 saques de residus, la majoria eren envasos lleugers (llaunes, ampolles de plàstic, etc.), paper i cartró, runes, burilles i objectes més voluminosos (paraigües, un calaix de fusta i una cadira).

El professorat acompanyant, l’alumnat i els tècnics de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, van quedar sorpresos de la gran quantitat de residus que es van trobar en la poca estona de l’activitat i la manca de civisme de la gent que abandona aquests residus a la via pública o a les zones verdes. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà vol fer un agraïment a l’alumnat de 4t de l’escola Joan de Margarit, per la seva implicació i les ganes de participar en l’activitat.