27 juny de 2022 a les 17:09

L’alumnat i professorat de la UEC de la Bisbal creen el cartell de la Festa Major d’enguany

|||

L’alumnat i professorat de la UEC de la Bisbal format per Fatumata, Fatu, Ahiam, Wael, Youssef, Jessie, Yassir, Júlia, Iker, Juan, Hossam, Aleix i Georgina han fet el cartell de la Festa Major de la Bisbal d’Empordà 2022. Va ser arran que el concurs va quedar desert. Dimarts passat el regidor de Cultura, Carles Puig, va fer entrega d’un premi a cadascun dels participants guanyadors: un regal (un estoig amb material per a seguir treballant la il·lustració) i el corresponent diploma de reconeixement. L’acte, organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajunttament de la Bisbal, també va incloure esmorzar.

La proposta va ser treballada a partir de 7 temes emblemàtics de la Bisbal: les Voltes, les xemeneies, el càntir, el Castell Palau, el Pont Vell, una rajola i el torn. Cada participant va fer propostes artístiques per cada una de les temàtiques i, posteriorment, es va fer l’elecció escollint alguns dibuixos i fent noves propostes a partir de diverses idees mesclades.

Des d’un primer moment, les composicions es van encarar des d’una mirada integradora, global i amb perspectiva de gènere. La gamma de colors utilitzats parteixen, d’una banda, d’un color terrós que representa el conjunt d’edificis i la ceràmica de la Bisbal, el blau del riu, el verd de la vegetació i part de la rajola típica i, alhora, el groc, també de l’emblemàtica rajola típica bisbalenca. El cartell serà la representació de la Festa Major d’enguany, amb el tríptic, el got i el cartell de la programació de barraques, que seguirà el mateix format.