17 abril de 2019 a les 16:46

L’Antic & Design Empordà arrenca amb el cartell de complet i esperant rebre més de 3.000 visitants

Avui s’ha presentat la XII edició de la biennal Antic & Design Empordà, un certamen que des de demà i fins dilluns oferirà una àmplia i variada mostra de mobiliari, pintures, disseny, escultures i arts decoratives, en una clara mostra de la bona convivència de les peces d’època en ambients contemporanis. La mostra, que omplirà el 700 m2 del pavelló firal de la Bisbal d’Empordà, ha penjat el cartell de complet i alguns expositors han hagut de quedat fora d’aquesta edició que  ha evolucionat fins a convertir-se en un gran reclam per als expositors més grans de l’Empordà i d’altres punts de Catalunya, així com de procedència internacional, especialment de França.

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha subratllat el paper de referència de l’Antic & Design «a Catalunya i al sud d’Europa, en una mostra que potencia el conjunt del sector i de la qual se’n beneficia tota la ciutat». Al seu tornEl seu director, Daniel Sabater, ha destacat la capacitat d’adaptació d’una fira que en els seus orígens es basava en les antiguitats, «però que ha anat creixent al ritme que ho ha fet el mercat i ha entès les noves tendències». En aquest sentit, en l’última edició del 2017 ja es va atreure un públic més variat i jove, que cerca la singularitat de casa seva amb una decoració exclusiva, que de forma natural faciliti una combinació harmònica de modern i antic, sense que això representi una gran despesa econòmica. Aquest canvi generacional que s’ha percebut a la fira també l’ha destacat Miquel Alzueta, un dels galeristes que hi exposa cada any.

De la seva banda, el president de l’associació d’antiquaris, brocanters i restauradors de la Bisbal, Francesc Feliu, s’ha mostrat il·lusionat per les expectatives d’aquesta fira, «que ens permet un tracte directe amb el client». Finalment, la regidora de de Promoció i Desenvolupament Local, Gemma Pascual, ha subratllat la importància que tenen per la ciutat els sectors de les antiguitats i la ceràmica, que representen un 15 i un 17% respectivament del volum de negoci de la Bisbal d’Empordà.