19 març de 2019 a les 11:18

L’Antic & Design Empordà tornarà a convertir la Bisbal en l’aparador d’antiquaris i disseny d’interiors del sud d’Europa

Del 18 al 22 d’abril, coincidint amb Setmana Santa, la Bisbal d’Empordà acollirà la biennal Antic & Design Empordà, un certamen que arriba a la 12a edició consolidat com la fira de referència al sud d’Europa per a antiquaris i dissenyadors d’interiors.

L’èxit de la fira es basa en una combinació mesurada i atractiva de brocanters, decoradors, interioristes, artesans, dissenyadors i restauradors. Uns expositors que ofereixen una selecta i variada mostra de mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives, en una clara mostra de la bona convivència de les peces d’època en ambients contemporanis. Precisament aquesta combinació natural de modern i antic ha fet evolucionar la fira els darrers anys, que actualment també és un gran reclam per a expositors més grans de l’Empordà i d’altres punts de Catalunya, així com de procedència internacional, especialment de França.

Es tracta d’un certamen en constant evolució, que ha sabut captar l’important creixement del disseny i l’interiorisme dins del sector de les antiguitats. I precisament l’Empordà és una zona que aglutina un important nombre d’antiquaris, restauradors, galeristes i decoradors, que conformen un conglomerat únic a Catalunya i que s’ha adaptat a la demanda del mercat.

Un públic més eclèctic i amb inquietuds renovades

També el tipus de visitant ha crescut amb les noves tendències reflectides a l’Antic Design Empordà, una fira que crida l’atenció a un públic més variat i jove, que cerca la singularitat de casa seva amb una decoració exclusiva, que de forma natural faciliti una combinació harmònica de modern i antic, sense que això representi una gran despesa econòmica. A la darrera edició del 2017 es va detectar un important increment de visitants procedents de l’àrea de Barcelona i també del sud de França.

Quan encara queda un mes per la seva posada en marxa, enguany s’espera un xifra superior als 5.000 visitants i la presència d’una vintena d’expositors del sector, que ocuparan el Pavelló Firal de la Bisbal d’Empordà. 

Contacte directe amb el públic final

Una de les virtuts de la fira, que no passa desapercebuda als expositors, és la possibilitat de contactar directament amb els seus compradors, un públic final que visita la mostra disposat a comprar productes de decoració, i al mateix temps a conèixer diferents professionals a tenir en compte a l’hora de decorar casa seva. En l’última edició, un 30% dels visitants va comprar algun objecte a la fira, una xifra ben valorada pels expositors.

Activitats paral·leles

A banda de l’exposició i venda de productes l’Antic Design Empordà, organitzat per l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà i l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal i comarca, ha programat una sèrie d’activitats complementàries dirigides per l’Associació de l’Estudi del Moble i la Fundació Mascort.