5 novembre de 2018 a les 10:33

L’anunci públic del nom que tindrà la Biblioteca de la Bisbal

Aurora Bertrana, Victòria Vigo, Maria Mercè Marçal, Maria Antònia Salvà, Lluïsa Duran, Maria Gispert, Maria Antònia Vilahur o Adela Trayter. Ahir va finalitzar el període de votació pel procés participatiu que ha de servir decidir quin nom ha de tenir la Biblioteca de la Bisbal i avui, dilluns 5 de novembre, es coneixerà quina ha esta la proposta més votada. L’acte pública per anunciar-ho tindrà lloc a les 20 h a la Biblioteca Municipal de la Bisbal d’Empordà. 

Durant tot el setembre passat bisbalenques i bisbalencs podien presentar propostes de noms: totes les propostes van passar del sedàs del que havia establert la Comissió bisbalenca pel nomenclàtor. I és que havien de partir de la premissa que el nom havia de ser d’una dona rellevant, relacionada amb el món de la cultura, la literatura i/o l’educació. Un altre condicionant era que havia de fer més de 5 anys de la seva defunció. La comissió, formada per ciutadans diversos i representants dels grups polítics vetlla per la paritat a través del projecte ‘Noms de Dones als carrers de la Bisbal’, impulsat pel Grup de Dones de la Bisbal.

L’Ajuntament va iniciar a finals d’agost aquest nou procés participatiu per decidir el nom del nou equipament municipal. La consulta popular oberta a tota la ciutadania –empadronada al municipi- es fa a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti contractada per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament, una eina per prendre decisions consensuades consultant la ciutadania. Quina dona donarà nom finalment a la Biblioteca municipal de la Bisbal ubicada a l’antic escorxador? La darrera paraula l’han tingut les bisbalenques i els bisbalencs i avui es descobrirà per quin nom han optat.