15 febrer de 2017 a les 12:55

L’any que l’Escola Joan de Margarit celebra el 50è aniversari

El passat divendres 27 de gener al Mundial es va fer l’acte que donava el tret de sortida a les diferents activitats que es realitzaran aquest any per commemorar els cinquantenari de l’escola Joan de Margarit. I és que ja fa cinquanta anys que es va inaugurar l’escola, concretament el 27 de maig de 1967. Era un moment que la població de la Bisbal creixia i les instal·lacions a les Escoles Velles s’havien quedat petites per encabir els nens i nenes en edat escolar. Des de llavors, la història de l’Escola Joan de Margarit ha quedat íntimament lligada a la història de la Bisbal. I és que durant molts anys va ser l’únic centre públic de la ciutat i lloc on van créixer i conviure una gran part de bisbalencs i bisbalenques.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de la Bisbal, senyor Lluís Sais i el regidor d’Ensenyament, senyor Enric Marquès. També hi van intervenir la Cati Casademont i l’Enric Frigola, directora i cap d’estudis del centre, respectivament. En David Pujol, mestre, pedagog, escriptor i investigador, va rememorar amb lleus pinzellades la història de l’ensenyament a la Bisbal i va repassar el tracte que ha tingut el català al llarg del temps a l’escola. Al final de la seva conferència ens va regalar 25 pensaments que giraven al voltant de l’educació. Per acabar es va passar la pel·lícula ‘Records compartits’ editada per Xavier Codolà i que, tal i com el seu nom indica, fa un repàs a través de records d’ex-alumnes i d’imatges del que han estat aquests cinquanta anys.

A aquest primer acte en seguiran més: la Cercavila de Carnaval del 23 de febrer al matí que es farà amb totes les escoles, la Festa de l’arbre (que aquest any es celebrarà al pati de l’escola), una exposició al castell amb fotografies i un recull de treballs que s’han fet al llarg d’aquests anys, una festa de l’escola rememorant les que es feien abans, amb esports, sardanes, jocs de cucanya, dinar… i, com a cirereta del pastís, un musical d’anglès que serà un repàs a la història d’aquesta activitat.