8 juny de 2017 a les 16:35

L’Aplec de la Sardana de la Bisbal arriba a la seva 55a edició

|||

Ni un, ni dos, ni tres. Ja en són 55! Aquest diumenge, 11 de juny, arriba el 55è Aplec de la Sardana de la Bisbal d’Empordà. Enguany el cartell comptarà amb les cobles de la Bisbal Jove, Els Montgrins, La principal de la Bisbal i la Jovenívola de Sabadell. Aquesta ja clàssica festa de cultura popular bisbalenca comença el divendres i programa activitats  durant tot el cap de setmana.

Encetarà la festa l’inauguració de l’exposició de puntes de coixí, flors Sant Jordi i Bambú-Bambú al Castell Palau, organitzada per l’Ajuntament  i amb la col·laboració de l’Associació de Puntaires de la Bisbal, Flors Sant Jordi i Bambú Bambú. S’inaugurarà a les 9h al Castell Palau de la Bisbal i es podrà visitar durant tot el cap de setmana.

El dissabte a  la tarda hi haurà ballada sardanista infantil amb la participació dels alumnes de les escoles de la Bisbal i comarca amb l’audició de l’escola municipal de Cobla Conrad Saló de la Bisbal. Més tard, a les 19h, s’inaugurarà una exposició de bonsais al Mundial (que també es podrà visitar durant tot el diumenge. I també se celebrarà una missa a l’església parroquial en honor als sardanistes i músics difunts. A la vesprada, a les 20h, hi haurà concert amb la coral infantil La Petita Lola al Teatre Mundial.

Serà diumenge al matí quan començarà el 55è Aplec de Sadanes al passeig Marimon Asprer que inclourà la XIV trobada de puntaires i la 9a trobada de col·leccionistes de plaques de cava. També hi haurà el concurs de dibuix i pintura que organitza la Comissió de l’Aplec amb la col·laboració de l’Associació Cultural Obra Sr. Ferrerós l’Experimental 1970-1974 de la Bisbal, titulat “L’Aplec amb la Rosa”. També hi haurà concurs de colles improvisades (4-6 parelles) durant el matí. Caldrà inscripció prèvia per participar-hi. A la tarda, una vegada més actuarà la colla sardanista Aires Gironins GEiEG que oferiran una ballada d’una sardana de lluïment.

Es pot col·laborar en l’organització adquirint butlletins dels sortejos que s’organitzaran. L’entrada és gratuïta.

Més informació a l’agenda de cultura de la Bisbal d’Empordà.