6 juny de 2018 a les 18:59

L’Aplec de la Sardana de la Bisbal arriba a la seva 56a edició

Aquest diumenge, 10 de juny, arriba el 56è Aplec de la Sardana de la Bisbal d’Empordà. Enguany el cartell comptarà amb les cobles de la Bisbal Jove, Els Montgrins, La principal de la Bisbal i la Jovenívola de Sabadell. Aquesta ja clàssica festa de cultura popular bisbalenca comença el divendres i programa activitats  durant tot el cap de setmana.

Encetarà la festa l’inauguració de l’exposició de puntes de coixí, flors Sant Jordi i Bambú-Bambú al Castell Palau, organitzada per l’Ajuntament i amb la col·laboració de l’Associació de Puntaires de la Bisbal, Flors Sant Jordi i Bambú Bambú. S’inaugurarà a les 9h al Castell Palau de la Bisbal i es podrà visitar durant tot el cap de setmana. 

El dissabte a la tarda, a les 18h, hi haurà ballada sardanista infantil amb la col·laboració de la Cobla de l’Escola municipal de Cobla Conrad Saló de la Bisbal. Més tard, a les 19h, amb la col·laboració dels Amics dels bonsais, s’inaugurarà l’Exposició de bonsais al Mundial (que també es podrà visitar durant tot el diumenge). Al matí la Conrad Saló interpretarà “Festeig”, de Ricard Viladesau, sardana universal 2018, que ballarà la colla Joia de La Bisbal. I a la tarda, hi haurà exhibició de la colla Aires Gironins, del GEiEG (al so de la coneguda sardana “El Sereno”). 

Serà diumenge al matí quan començarà el 56è Aplec de la Sardana al passeig Marimon Asprer, amb les actuacions de la Bisbal Jove, Els Montgrins, La principal de la Bisbal i la Jovenívola de Sabadell. La jornada també inclourà la XIV trobada de puntaires i la 10a trobada de col·leccionistes de plaques de cava.  També hi haurà concurs de colles improvisades (4-6 parelles) durant el matí. Caldrà inscripció prèvia per participar-hi. Es pot consultar tot el programa sencer a través d’aquest enllaç

Es pot col·laborar en l’organització adquirint butlletins dels sortejos que s’organitzaran. L’entrada és gratuïta.