6 juliol de 2018 a les 11:28

L’àrea d’Acció Social del consistori treballa per a la creació d’una xarxa de referents naturals a la Bisbal

|

Els teus veïns i veïnes busquen el teu suport en les relacions interpersonals, amb l’administració, a l’escola, a les entitats i amb la resta de la comunitat? Ets reconeguda/reconegut per poder intervenir quan hi ha manca d’entesa entre coneguts i amics? Penses que pots aportar la teva experiència com a membre d’un col·lectiu o comunitat específica, per a donar visibilitat a la diversitat bisbalenca? T’agradaria tenir més eines de comunicació i mediació per a millorar l’entesa entre els teus veïns i veïnes? Si és així, les persones interessades es poden apuntar a la xarxa de referents naturals de la Bisbal.

S’entén com a “referent natural” aquella persona reconeguda per la seva comunitat i amb l’habilitat de millorar i afavorir els canals de participació ciutadana. Des de l’àrea d’Acció Social i Ciutadania de la bisbal  s’ha endegat una campanya per a promoure la creació d’una xarxa de referents naturals al municipi.

Aquest projecte té com a objectiu reconèixer la tasca de les persones que de forma natural realitzen actuacions de comunicació, mediació i conciliació com a referents de la comunitat, o com a representants reconeguts de un o més col·lectius en els seus espais quotidians. Es vol  incentivar que aquestes persones i d’altres amb aquesta voluntat puguin tenir eines per a desenvolupar i millorar les seves aptituds i habilitats a través de formacions específiques.

La detecció, creació i consolidació de xarxes de persones i entitats mediadores enriqueix el teixit social, els vincles comunitaris i fomenta la participació ciutadana espontània,  el respecte a la diversitat i la convivència. Aquesta feina de detecció i creació es portarà a terme des del servei de Dinamització Comunitària de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania amb la col·laboració en xarxa de les diferents àrees i serveis que treballen en el territori i amb intervenció directa amb la població als espais de relació quotidiana del municipi.

Aquest projecte està emmarcat dins el Pla de Barris. Als documents adjunts s’hi pot trobar la fitxa de diferents serveis i punts de relació del municipi per a registrar-se a la xarxa de referents naturals del municipi.