3 setembre de 2014 a les 8:37

L’Àrea de Via Pública comença a ampliar les zones vermelles d’aparcament per compres ràpides als carrers Ample i Jaume II

||

L’Àrea de Via Pública de l’Ajuntament de la Bisbal està posant en funcionament aquests dies noves zones vermelles d’estacionament, en les quals es pot aparcar deu minuts de forma gratuïta per fer compres o recollir encàrrecs. Concretament, aquesta setmana ja s’han habilitat tres places a l’entrada del carrer Ample (coincidint amb l’inici de les obres del carrer dels Valls) i els propers dies se’n crearà una altra a la zona comercial de Jaume II.
El regidor de Via Pública i Mobilitat, Xavier Dilmé, explica que amb la posada en funcionament de la zona vermella del carrer Ample “es pretén compensar la pèrdua d’aparcaments del carrer dels Valls, que passarà a ser per a vianants, i l’anul·lació definitiva de l’aparcament comercial restringit del carrer Germans Sitjar”. Segons el regidor, “amb aquesta actuació, es peatonalitza definitivament l’eix Plaça Jacint Verdaguer-carrer Germans Sitjar-Plaça de la Llibertat, que crec que tothom agrairà una vegada demostrat que mantenir aquest aparcament a Germans Sitjar creava més problemes que avantatges i amb aquesta valoració hem coincidit també amb la Federació del Comerç. Aquesta compra ràpida es cobreix perfectament amb la nova zona vermella del carrer Ample”.
Pel que fa la càrrega/descàrrega professional, es manté la de l’entrada de la Plaça Jacint Verdaguer (carrer Ample) així com la de l’entrada de la Plaça de la Llibertat. D’altra banda, les obres al carrer dels Valls comportaran també el trasllat de les parades del mercat setmanal a la Plaça Nova, però tornaran a lloc una vegada aquestes finalitzin.
Pel que fa al carrer Jaume II, després de fer una consulta a tots els comerços de la zona es va desestimar la possibilitat d’implantar zona blava malgrat algunes peticions en aquest sentit i, en canvi, es va considerar d’utilitat la creació d’una zona vermella que alliberés espai per compres ràpides.
Des de Via Pública no es descarta la creació de noves zones vermelles si hi ha peticions en aquest sentit per part dels comerciants i professionals dels diferents sectors de la ciutat.