1 febrer de 2011 a les 8:39

L’artesania de la Bisbal d’Empordà es presenta a la 080 Barcelona Fashion

La col·laboració entre els joiers Anna Julià i Enric Majoral forma part del projecte Oficis Singulars, que va posar en contacte artesans ceramistes bisbalencs amb els dos joiers per poder fer una col·lecció de joies basades en la ceràmica de la Bisbal. El resultat d’aquesta col·laboració es va poder veure el novembre del 2010 al Castell Palau de la Bisbal en una exposició conjunta en la que van prendre part els ceramistes bisbalencs Ivet Bazaco, Antònia Roig, Jaume Rulduà i Joan Vila-Clara juntament amb Anna Julià i Enric Majoral.
L’èxit de la iniciativa es va poder comprovar durant la mateixa exposició quan es va anunciar que s’havien venut algunes peces al mercat internacional i hi havia ja alguns encàrrecs en ferm sobre algunes de les propostes presentades. Ara, una part de les col·leccions creades arran d’aquesta col·laboració es podrà veure aquests dies al showroom 080, dins la 080 Barcelona Fashion.
 
Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “aquesta actuació s’emmarca dins la línia de promoció de l’artesania bisbalenca en general, i de la nostra ceràmica en particular, engegada fa uns anys pel govern municipal”. Dilmé explica que “la ceràmica de la Bisbal dóna molt de joc i volem que es pugui visualitzar també com un element de modernitat, per això aquesta aposta decidida em donar a conèixer les seves possibilitats”.
El showroom 080 s’ha consolidat com un espai de trobada i contactes per als operadors del sector, on els creadors poden donar a conèixer les seves col·leccions a compradors, agents, representants de centrals de compra i mitjans de comunicació, així com a altres professionals de la moda. En aquesta edició, comptarà amb una quarantena d’estands i prop de mig centenar de col·leccions. A més dels 18 creadors que desfilaran en el 080, el showroom acollirà prop de 30 firmes que mostraran les seves propostes per a la tardor-hivern 2011-2012. 
Artesania de Catalunya té una presència activa al 080 Barcelona Fashion ja que vol posar a l’abast dels dissenyadors de moda les possibilitats que ofereixen alguns dels oficis artesans de Catalunya. Igualment, es vol que els dissenyadors puguin identificar idees, models de negoci i aplicacions de l’artesania, tant la tradicional com la contemporània, en la seva tasca professional. Aquesta presència vol també facilitar el coneixement entre els dissenyadors i els artesans vinculats a la moda.