7 juny de 2021 a les 18:44

L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà celebra el Dia Internacional dels Arxius 2021 amb una sessió informativa

L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà (ACBE) s’afegeix a la celebració del Dia Internacional dels Arxius, promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), que aquest any té com a lema ‘Persones > Arxius < Vides’. La seva activitat serà una sessió informativa oberta a tothom titulada ‘Com consultar l’Arxiu des de casa’.

Es tracta d’ensenyar el funcionament de dues eines molt importants per a la recerca: Arxius en Línia i XAC_premsa. D’una banda, els usuaris del nostre arxiu poden consultar per internet tots els inventaris dels nostres fons, i també estan disponibles més de 260.000 imatges de documents, més de 22.000 fotografies i 16.000 pàgines de premsa consultables per internet. Són dos recursos molt interessants per a diferents tipus de treballs d’investigació o recerca, que permeten treballar des de qualsevol lloc i a qualsevol hora.

L’activitat tindrà lloc el proper dia 9 de juny a les 11 h del matí a la sala d’actes de l’ACBE. La durada prevista de la presentació és de 30 minuts. La capacitat màxima de la sala serà de 25 persones, motiu pel qual cal fer reserva prèvia al telèfon o correu de l’ACBE (972641093, acbaixemporda.cultura@gencat.cat).