7 maig de 2012 a les 9:18

L’edifici de Torre Maria recupera el seu topònim

 

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració de l’empresa Ceràmiques Est S.L., ha recol·locat les lletres de ceràmica amb el topònim de Torre Maria a la torre d’aquest edifici. L’edifici fou edificat pel cubà Ángel Pérez l’any 1932, el qual va dedicar l’edifici a la seva muller Maria Mascarós i l’edifici fou denominat “Torre Maria” des dels seus orígens.

L’empresa bisbalenca Ceràmiques Est S.L., especialitzada amb aquest tipus d’encàrrecs, ha fabricat i fet donació gratuïta a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà de les lletres ceràmiques “Torre Maria” per poder col·locar-les de nou en el lloc original on havien estat situades. La col·locació d’aquestes lletres ha anat a càrrec de la brigada municipal.

Les lletres, tot i no ser iguals que les originals, són d’un tamany adequat i són perfectament visibles des del carrer de l’Aigüeta. Per altra banda, les lletres de ceràmica, contribueixen a recuperar la història de l’edifici, millorar-ne la imatge i que alhora esdevinguin un símbol més de la importància que té la ceràmica a la Bisbal d’Empordà.  

Actualment, l’edifici acull l’oficina de turisme i les àrees de Promoció de la Ciutat, Desenvolupament Local i Medi Ambient entre altres serveis que s’hi porten a terme.