14 juny de 2010 a les 12:03

L’empresa que farà les obres de la II Fase del Nucli antic es reuneix amb els veïns i anuncia que avui es posaran les tanques i demà s’inicien les obres

La reunió s’ha fet al carrer de les Mesures i els veïns i propietaris que hi han assistit han pogut preguntar tots els dubtes que tenien sobre el desenvolupament de les obres al cap de l’obra, Sergi Martínez, i a un responsable de Floret SL. La majoria de peticions dels veïns han anat encaminades a saber com serà la mobilitat durant les obres i aspectes pràctics sobre com es resoldrà l’accés a aparcaments, garatges i comerços.
 
Les obres afectaran el carrer de les Mesures, el carrer Donzelles, el carrer Pella i Forgas i la plaça de les Mesures. La intervenció urbanística inclou la pavimentació dels carrers, la col·locació de l’arbrat, la instal·lació d’enllumenat, la col·locació  o reposició de mobiliari urbà, les obres de conversió en zona de vianants, la substitució i reparació de xarxes de clavegueram, electricitat, gas, telefonia i noves tecnologies.
 
L’obra, amb un pressupost de 670.000 euros, incorporarà millores demanades pels ciutadans del nucli antic arran de les obres que es van fer de la 1a fase i que l’Ajuntament ha incorporat en el procediment. Així, està previst que les obres es facin per trams de forma que l’afectació als veïns i als comerços sigui mínima. L’empresa garantirà l’accés a domicilis i comerços i és previst que no calgui fer cap mena. 
 
Aquesta obra s’inscriu en el Pla especial per la recuperació del Nucli Antic de la Bisbal d’Empordà, amb un pressupost global de 8,15 milions d’euros finançats al 50% entre l’Ajuntament de la Bisbal i la Generalitat. El Pla és previst que es desenvolupi fins el 2013 i contempla diverses actuacions urbanístiques i socials que tenen com a objectiu principal la millora del Nucli Antic de la Bisbal.
 
Entre les actuacions previstes per aquest 2010 hi ha l’execució de les obres de la II Fase, l’inici de les obres de la III Fase –immediatament posteriors-, la redacció del projecte de rehabilitació de l’ajuntament vell com a edifici amb diferents usos i la creació del Club de la Feina, que va entrar en funcionament el mes de març passat.