7 desembre de 2016 a les 12:42

Les 10 propostes que seran objecte de la votació del procés participatiu de la Bisbal d’Empordà

||

La sessió de debat que es va celebrar el passat divendres 2 de desembre va servir per decidir en assemblea popular amb tots els assistents quines havien de ser les propostes que finalment serien objecte de votació durant la consulta del procés participatiu. Un cop esgotat el termini de recollida de propostes pel procés participatiu, es va avaluar la viabilitat de tots els projectes presentats. Així, a la sessió de debat es van presentar les 20 propostes finalistes i, entre tots els assistents, es van decidir quines serien les 10 finalistes que seran objecte de la votació. Cal tenir present que la consulta popular final serà del 12 al 18 de desembre a l’Ajuntament de la Bisbal, de 10h a 14h i de 17h a 19h. Serà llavors quan els bisbalencs i bisbalenques (empadronats a la Bisbal i majors de 16 anys) podran decidir en què cal invertir un total de 50.000€ dels pressupostos del 2017.

Les 10 propostes finalistes són les següents:

  • L’adequació d’un espai municipal per crear un centre d’acolliment temporal de gats de carrer en recuperació (2.500€).
  • Revisió de les voreres (30.000€).
  • Actuació en el paviment del pont nou d’entrada a la Bisbal, per tal que no patini (4.000€).
  • Millora urbana de l’Aigüeta (amb objectes decoratius ceràmics, renovació del mobiliari urbà, jardineres… (30.000€).
  • L’adquisició d’una màquina específica per netejar les Voltes (5.000€).
  • Refer les calderes de la residència geriàtrica Zoilo Feliu (30.000€).
  • Actuacions en les habitacions del geriàtric. Inclouria adequació, revestiments interiors i pintura (2.000€/habitació. Un total de 20.000€).
  • Millores a la piscina municipal: paviment, vestidors, aparcament de bicis a l’interior, etc. (30.000€).
  • Fer un pla de mobilitat pel centre de la Bisbal (15.000€).
  • L’adquisició d’una màquina de cinema pel Teatre Mundial (30.000€).

Els bisbalencs i les bisbalenques ja han començat a dir-hi a la seva i s’acosta el període de votació final. I és que, a través de les assemblees de barri, a títol personal o via web, s’han recollit propostes de tot tipus.L’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà va encetar el procés participatiu que pretén facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics d’especial transcendència el passat octubre. A través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 50.000€ que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2017. 

Segons els acords establerts per l’equip de govern, les propostes presentades no podien superar l’import màxim de 50.000€, les subvencions seran regulades per ordenança i no seran objecte directe d’aquest procés participatiu. A més a més, les accions que es duguin a terme hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat. Òbviament, les propostes dutes a votació vetllaran pel bé comú de la ciutadania i no podran complir interessos personals, ni generar un deute pel seu manteniment.

El procés participatiu ve motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana és la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.