23 abril de 2020 a les 13:49

Les 3 fotografies guanyadores del concurs fotoliterari bookface per celebrar Sant Jordi bisbalenc

||

Un total de 109 fotografies han participat al concurs fotoliterari bookface organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal i la Biblioteca Lluïsa Duran per tal de celebrar el Sant Jordi al municipi, enguany, des de casa. El jurat, format per Carles Puig (regidor de Cultura) Anna Clermont (bibliotecària de la Biblioteca Lluïsa Duran) i Elena Montiel (tècnica d’Ensenyament del consistori) ho ha tingut molt difícil per escollir els 3 bookface guanyadors.

La tria de les fotografies guanyadores s’ha fet avaluant els següents criteris: l’ajust de perspectiva i proporcions, l’encaix de perfil i contorns, l’encaix de la vestimenta, la similitud amb el fons del llibre, l’originalitat i la ocurrència. Davant la gran participació infantil, es va optar per reservar un dels 3 premis en aquesta categoria, on s’ha tingut en compte que el llibre anés dirigit a infants i que el participant fos un nen o una nena.

Dit això, els bookface guanyadors en la categoria per adults són els següents:

Hola, ¿está María? de Concha López Narváez i Miguel Salmerón, a càrrec per Carina Aragonès.

La Maternitat d’Elna, d’Assumpta Montellà, a càrrec de Marina Solano Pérez.

I, pel que fa en la categoria infantil:

–  La volta al món en 80 dies o qui és el més ric, d’Antonis Papatheodoulou, a càrrec de Maria Flordenit.

Les persones guanyadores ben aviat rebran la informació per recollir el val de 60 euros en llibres. D’altra banda, totes les fotografies participants es poden visualitzar a través d’aquest enllaç a la pàgina de facebook de la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà.

La iniciativa del concurs fotoliterari volia animar a la ciutadania a participar en aquest concurs de fotografia d’estil bookface. Les persones participants havien d’encaixar visualment alguna part del cos a la portada d’un llibre, fotografiar-ho, publicar-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiLaBisbal2020 i enviar-ho al correu electrònic biblioteca@labisbal.cat abans del 23 d’abril.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha preparat una programació cultural online que inclou un ampli ventall d’activitats per tal que bisbalenques i bisbalencs puguin celebrar la Diada, en confinament i des de casa. L’objectiu: mantenir l’esperit de la tradició del llibre i la rosa i que els carrers bisbalencs facin lluir Sant Jordi, malgrat l’actual situació d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus.