31 març de 2020 a les 11:22

Les activitats esportives d’hivern de l’Àrea d’Esports s’adapten al confinament

Atesa la situació de confinament arran de l’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus, és fonamental mantenir una bona salut física i psicològica. És per això que cal preservar uns hàbits d’exercici diaris que mantinguin el cos en forma.

En aquest sentit, amb vocació de servei a la ciutadania, les Activitats Esportives d’Hivern ofertes per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà s’han anat adaptant al confinament a les llars. Així, entrenadors i entrenadores de les diverses activitats han preparat un ampli ventall d’activitats en formats diversos, amb l’objectiu d’ajudar a moure el cos en funció de les necessitats i gustos de cadascú.

Les persones usuàries de GAC i Fitness, setmanalment, reben vídeos curts amb sèries d’exercicis semblants als que es feien a classe, i perfectament adaptables a qualsevol espai domèstic. Per a la gent gran, s’ha decidit fer un acompanyament personalitzat per telèfon. A les persones usuàries de Ciclo Indoor se’ls adaptarà les sessions per qui no tingui bicicleta estàtica a casa. D’altra banda, les persones del grup de Ioga i de Pilates, així com el de Dansa Conscient, han rebut tant vídeos com àudios de les seves monitores per tal de fer sessions a casa. Tot aquest contingut s’ha desenvolupat per a aquests grups específics d’usuaris i usuàries, tenint en compte el seu nivell i possibilitats.

Pel que fa als infants, algunes de les activitats ja han començat a enviar calendaris d’exercicis, reptes i propostes per als més menuts. En aquest cas, s’hi afegeix l’al·licient que els infants podran retornar els seus propis vídeos als entrenadors per tal que els corregeixin els exercicis i els animin a continuar aprenent i gaudint de l’esport.