19 octubre de 2021 a les 17:16

Les bruixes, dones sàvies perseguides: jornades de revisió històrica, dignificació de la memòria i clam de justícia al Teatre Mundial

|

Els propers dies 22, 23 i 24 d’octubre, de divendres a diumenge, el Teatre Mundial de la Bisbal acull unes jornades organitzades pel Grup de Dones de la Bisbal: Les bruixes, dones sàvies perseguides. La proposta estarà configurada per un total de tres xerrades: la que servirà de presentació ‘Dones, bruixes, femicidis: història i actualitat’, a càrrec del mateix Grup de Dones; ‘Una visió de la bruixa des del segle XIX francès’, a càrrec d’Anna-Maria Corredor Plaja, traductora del llibre La Bruixa; ‘La cacera de bruixes a Catalunya i les “bruixes empordaneses’, a càrrec de Pau Castell Granadors, Doctor en Història Medieval. La programació també inclou la projecció de la pel·lícula Aquelarre (Pablo Agüero, 2020); i el concert d’Isabel Vinardell & Isabelle Laudebach, que presentaran el seu nou disc Diëresis (entrades disponibles a través d’aquest enllaç).

La proposta vol servir per revisar la nostra història col·lectiva europea, reclamar justícia per les víctimes de les caceres de bruixes i recuperar i dignificar la seva memòria. Segons explica l’entitat bisbalenca, també es pretén ampliar la perspectiva vers la situació de milers de dones perseguides i mortes per «bruixes» en l’actualitat. Es pot consultar tota la programació i horaris amb detall a través dels documents adjunts a aquesta publicació.