4 abril de 2022 a les 13:07

Les empreses que presentaran experiència a la jornada sobre innovació social i sostenibilitat des del món local del Coworking la Bisbal

Divendres vinent, 8 d’abril, l’Ajuntament Vell de la Bisbal (carrer Mesures, 17) organitza una jornada sobre innovació social i sostenibilitat des del món local. Organitzada des del Coworking la Bisbal, serà de 9 a 13 h i oferirà una perspectiva local al món de la innovació social per tal de potenciar totes aquelles noves iniciatives que reverteixen de manera positiva en el territori, ja sigui des de la vessant social com des de la vessant ambiental.

La jornada inclourà una ponència a càrrec del Dr. Joaquim Brugué, catedràtic de la Universitat de Girona, amb el nom de ‘L’oportunitat d’impulsar la innovació social des del món local’. Alhora, es presentaran un ampli ventall d’experiències relacionades amb la innovació social i la sostenibilitat on s’explicarà la visió de projecte, trajectòria, motivacions i experiències de sis iniciatives diferents. Hi participaran les següents empreses:

  • Fundació Espigoladors: La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.
  • Can Xapes Espai Gastronòmic: un restaurant amb producte de proximitat i amb un projecte social integrat (escola pròpia per a la integració socio-laboral per a joves)
  • Revista NIU: una revista nascuda a l’Empordà que té com a objectiu donar veu i visibilitzar persones i projectes enfocats a produir un canvi positiu en l’entorn. La pròpia revista integra criteris de sostenibilitat.
  • Servei d’Atenció Domiciliària – Ajuntament d’Arbúcies: SAD gestionat per l’ajuntament i una empresa de l’economia social (en aquest cas, una cooperativa). La voluntat del projecte és impulsar la gestió publica per mitjà de l’economia social amb la creació d‘una cooperativa de titularitat municipal.
  • Idària Cooperativa: cooperativa de treball associat i empresa sense ànim de lucre que treballa per la inserció laboral de les persones mitjançant la generació de llocs de treball en feines que milloren el medi ambient.
  • Ceràmica Sampere: un estudi de ceràmica del municipi que ofereix totes les peces dissenyades i produïdes a la Bisbal.

En el marc d’aquest banc d’experiències es farà un debat dirigit entre les iniciatives i el públic assistent. Totes aquestes iniciatives han estat seleccionades en funció de la seva activitat i el seu grau de compromís amb els temes centrals de la jornada.

Seguidament, hi haurà una breu presentació de l’espai del Coworking la Bisbal, el qual va ser inaugurat a finals de 2021 i  està destinat  a empreses de nova creació que tinguin com a objectiu l’assoliment d’objectius d’innovació social i sostenibilitat ambienta. L’espai vol sevir er crear un pol d’activitat d’aquests sectors en el territori. Finalment, la clausura es farà mitjançant una relatoria de l’acte que destacarà els conceptes més importants i les conclusions de la jornada.

Es pot consultar la programació amb detall de la jornada a través del document adjunt a aquesta publicació. Es persones que vulguin assistir-hi ha de fer inscripció prèvia a través del correu electrònic coworking@labisbal.cat

*Foto: la fundació Espigoladors.