18 maig de 2018 a les 12:19

Les escoles la Bisbal participen a la campanya ‘Let’s Clean up Europe!’

|||

El passat divendres 11 de maig tot l’alumnat de 6è dels centres educatius de la Bisbal van participar a la V edició de la campanya Let’s Clean up Europe!, que enguany va culminar els passats dies 11, 12 i 13 de maig. La campanya consisteix en realitzar accions de neteja en espais naturals del l’entorn per part dels ciutadans de la mà d’associacions, administracions, empreses, escoles o universitats o ciutadans individuals directament. 

Aquesta activat d’educació ambiental ha estat recolzada per les àrees de Medi Ambient i d’Ensenyament de l’Ajuntament, amb la voluntat  de conscienciar a les noves generacions de bisbalencs i bisbalenques de la problemàtica dels residus i de com prevenir-los. La idea va sorgir de la trobada dels regidors del Consell d’Infants Municipal (CIM) amb els regidors de l’actual equip de govern del municipi. 

El membres del CIM són alumnes de 6è que han estat escollits per els seus companys de classe i cadascun representa una àrea de l’Ajuntament. En aquest cas el regidor del CIM que representa l’àrea de Medi Ambient va fer la proposta d’una neteja a l’entorn naturals de la Bisbal. 

Els alumnes de l’escola Mas Clarà van fer la neteja a la zona dels boscos de Castell d’Empordà. Els de les escoles  Cor de Maria i el Joan de Margarit van centrar-se a la llera del Daró i l’escola Empordanet a la zona del voltant de la Font de l’Arbre. 

Es van recollir tot tipus de residus, sobretot ampolles i pots de vidre, envasos de plàstic, brics i llaunes. Però també es va trobar paper i cartró, pneumàtics, paelles, burilles, roba i sabates, etc. El que més va impactar als participants és la gran quantitat de residus que hi ha abocats en l’entorn natural de la Bisbal i la poca responsabilitat dels autors de l’abandonament d’aquests residus.