31 maig de 2018 a les 17:05

Les intervencions ceràmiques ‘Indrets’ fan reviure emocions arrelades a l’entorn urbà de la Bisbal

|||||

Aquest darrer cap de setmana la Bisbal d’Empordà s’ha despertat ornamentada amb nous colors. I és que diferents indrets del casc urbà s’han vestit amb intervencions ceràmiques que uneixen espais històrics de la ciutat amb la tradició ceràmica i les emocions humanes. Es tracta del projecte Indrets. Reviure emocions arrelades a l’entorn urbà, projecte de fi de Grau d’Alba Medinyà, estudiant de Disseny Gràfic al Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU).

Medinyà pretén unir emocions i espai urbà, obrint la porta a la reflexió, al diàleg i a qüestionar-se quina interrelació hi ha entre els carrers que es trepitgen quotidianament, la història que amaguen i les emocions que s’hi desperten. A finals del març passat, l’estudiant es va posar en contacte amb l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà per tal d’estudiar la possibilitat de fer realitat el seu projecte durant uns dies a la via pública.

El projecte ja és una realitat i es podrà visitar fins el dia 10 de juny a diversos racons bisbalencs. La plaça del Castell, el Foment Catòlic, el Pont Vell, el carrer del Pont, les Voltes i el Terracotta Museu formen part d’aquest recorregut per a la calma, l’alegria, l’eufòria, la calidesa… Memòria històrica i despertar emocional en el dia a dia de la Bisbal.

Cal fer un especial agraïment als propietaris dels edificis on s’han instal·lat les intervencions per la bona predisposició i col·laboració mostrada. Per al desenvolupament de les obres exposades, l’Alba també ha comptat amb la col·laboració del ceramista Jaume Rulduà, de Nova Artesania i de Ceràmiques Ferrés. Cada una de les intervencions està acompanyada per una placa que inclou un codi QR on s’enllaça informació sobre l’espai i sobre la simbologia que vol transmetre. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web del projecte a través d’aquest enllaç.