4 novembre de 2020 a les 9:31

Les obres de la nova estació d’autobusos avancen a bon ritme

Les obres de la nova estació d’autobusos segueixen el seu curs i la previsió segueix essent que finalitzin el desembre vinent. Actualment s’estan ultimant detalls per a la finalització dels serveis afectats i de les connexions de servei corresponents. També s’ha enllestit l’asfaltat de l’entrada i de la sortida de l’estació, així com l’estructura metàl·lica de l’edifici i la vorada de les andanes, alhora que s’ha completat la urbanització de les voreres. Queda pendent l’inici de la part d’arquitectura corresponent al bloc de persones viatgeres de l’estació.

Va ser al juny passat quan van iniciar-se els treballs previs de l’obra d’una nova estació d’autobusos a la Bisbal d’Empordà, que compta amb una inversió d’1.000.000 d’euros a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La instal·lació se situarà a la carretera GI-664, a l’alçada del carrer del Doctor Robert, a prop del CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà. L’objectiu de l’actuació és dotar la Bisbal d’Empordà d’unes instal·lacions adients per a la parada i l’estacionament del transport públic col·lectiu per carretera, així com facilitar espais i serveis que garanteixin la comoditat i el confort dels viatgers en les esperes.

La nova instal·lació, construïda a l’inici de la carretera de Cruïlles, abastarà uns 3.000 m2, corresponents a l’espai de l’estació i als accessos, que es configuren amb l’obertura de dos nous carrers octogonals a la carretera de Cruïlles. La nova infraestructura constarà d’una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part exterior, s’habilitarà una zona d’aparcament de turismes.

La ubicació de l’estació d’autobusos en aquest indret ve condicionada per la bona connexió a la xarxa supramunicipal. L’accés i sortida d’autobusos cap a la carretera GI-664 en direcció a Cruïlles que connecta amb la C-66 afavoreix la connectivitat i evita l’entrada dels busos a la zona urbana i les consegüents congestions de trànsit. Aquesta actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, que va cedir els terrenys on s’ubicarà la nova estació, s’encarregarà del seu manteniment, mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat executa i finança les obres i serà el titular de la infraestructura.

Actualment, els serveis d’autobús que tenen parada a la Bisbal d’Empordà són: Girona-Palafrugell-Palamós, la Bisbal – Figueres; Begur –  la Bisbal – Girona  i la Bisbal- Monells –Girona. Aquestes línies generen en total més de 40 busos i unes 400 persones usuàries diàriament.

*Foto: Marcel Pons