24 desembre de 2010 a les 8:23

Les obres del nucli antic posen al descobert l’antiga escola de la Bisbal

Les excavacions han posat també al descobert restes de la muralla del segle XIII o XIV, les restes de l’antic ajuntament, ceràmica i monedes de diferents períodes. Amb l’aparició d’aquestes restes queda clar el carrer de les Mesures abans no existia i, en el seu lloc, hi havia una illa de cases.
 
L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va voler destacar durant la presentació de les troballes la importància d’aquestes restes ‘ja que ens permeten conèixer com era abans la Bisbal’ i va coincidir amb el regidor delegat del Pla de Barris, Àngel Planas, en què ‘són unes troballes que podrem incorporar com a actiu cultural i turístic de la ciutat’.
 
La documentació consultada per l’arqueòleg director de l’excavació especifica que l’ajuntament constava d’entrada, celler i dos estables, sis estances i un terrat. "Trobar les escoles per a mi té molta gràcia. Aquestes restes ens mostren que la trama urbana de l’època era molt diferent de la d’avui en aquesta zona’, ha explicat Rocas. 
 
En les excavacions prèvies a la primera fase es van trobar, al carrer Pella i Forgas, dues cases i l’anomenat pou de les donzelles, que donava nom inicialment al carrer –carrer del Pou de les donzelles i també es va documentar l’existència de la plaça de l’Oli i la plaça del Gra.
 
Un cop documentades, les restes es tornaran a tapar per procedir a urbanitzar la zona. Això es farà passat el període nadalenc, ja que l’empresa que fa l’obra té el compromís de no fer treballs durant aquest període per no entorpir l’activitat comercial en l’època de més activitat de l’any.