28 febrer de 2014 a les 14:21

Les Paraules Viatgeres” arriben a la Bisbal de la mà de Carme Junyent”

|||

Ahir, dijous 27 de febrer, unes quaranta persones  van assistir a la xerrada organitzada per l’Oficina de Català, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i la Unió de Comerciants per presentar la campanya Paraules Viatgeres”.

El fet que l’objectiu de la campanya sigui difondre l’etimologia de moltes paraules que formen part de la nostra llengua va propiciar que la lingüista Carme Junyent pogués parlar de l’origen dels mots i de la relació entre llengües. Acabada l’exposició, el públic, format entre altres per alumnes dels cursos de català i participants al programa Voluntariat per la Llengua, va poder opinar o preguntar sobre el que s’havia explicat.

La campanya “Paraules Viatgeres” consisteix a exhibir en els comerços de la població uns cartells amb paraules catalanes d’orígens diversos, on s’explica l’etimologia d’una paraula relacionada amb un producte de cada establiment.

A partir de la setmana vinent, els cartells seran visibles a tots els establiments comercials adherits a la Unió de Comerciants i tothom que ho vulgui podrà participar en un concurs que hi està relacionat.

Al final de l’acte, es va fer també la presentació de les parelles que participen en la nova edició del Voluntariat per la Llengua que s’inicia aquest mes de maç. En total, són deu parelles que repeteixen experiència i cinc que s’hi afegeixen.

Un vespre molt productiu, sens dubte.