31 gener de 2019 a les 12:52

Les parelles lingüístiques de les escoles de la Bisbal es posen en marxa

||

Novament, per sisè any consecutiu, tres escoles de la Bisbal (Joan de Margarit, Mas Clarà i Empordanet) han donat el tret de sortida a les parelles que dedicaran l’estona d’esbarjo d’un dia de la setmana a fer Voluntariat per la Llengua. La presentació es va fer individualment a cada centre. La primera escola va ser el Joan de Margarit, on es van presentar cinc parelles el dia 16 de gener. Al cap de dos dies, el divendres 18, va ser el torn de l’Escola Mas Clarà, de la qual participen 37 alumnes en el VxL d’enguany. I, finalment, el dilluns 21 el joc de les parelles ben avingudes va propiciar que es coneguessin els participants de l’Empordanet. 

Aquesta activitat, organitzada conjuntament per les escoles, l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament, l’Oficina de Català de la Bisbal i el Deparment d’Ensenyament de la Generalitat, pretén aconseguir que els alumnes nouvinguts tinguin el suport dels seus companys d’escola per aconseguir guanyar fluïdesa i seguretat en l’ús de la llengua. A més, un altre valor fonamental del VxL als centres educatius és treballar la cohesió social i la solidaritat entre els escolars dels centres.

L’activitat es donarà per acabada el dia 3 d’abril, data en què totes les persones participants es trobaran per fer una festa de cloenda al Teatre Mundial.