22 novembre de 2011 a les 8:58

Les pluges van fer pujar el nivell del Daró anit fins els 200 metres cúbics per segon

Les fortes pluges d’aquest dilluns van fer pujar el cabal del Daró fins a un màxim de 200 metres cúbics per segon. Aquesta punta de cabal es va registrar a les deu de la nit. Des de llavors el cabal ha anat baixant fins els 19 metres cúbics per segon a les vuit del matí d’aquest dimarts.

Les pluges van provocar que ahir s’hagués de tallar la carretera de la Ganga per inundacions i que hi hagués una petita esllavissada a Castell d’Empordà, sense conseqüències. Igualment, la Policia Local informa que van haver de fer força sortides a causa de les inundacions i que algunes tapes de registre es van aixecar a causa de la pressió de l’aigua. La Policia Local manté tancats els accessos al Daró i en vigila l’evolució.

El Servei Català de Trànsit informa que la carretera Gi-643, de Parlavà a Torroella de Montgrí, està tallada al trànsit des de dos quarts de dues de la matinada. El tall és des de la rotonda de Parlavà fins a la rotonda del pont de Torroella de Montgrí, tot i que des d’aquest últim punt aquest matí es podia accedir fins a Gualta.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu ruixats dispersos al quadrant nord-est, litoral i Prelitoral, sobretot als dos extrems. Seran d’intensitat entre feble i moderada, tot i que localment seran fortes i podran anar acompanyades de tempesta. A la resta del territori fins a mig matí s’esperen algunes precipitacions disperses d’intensitat feble o localment moderada. A partir del vespre, les precipitacions tendiran a quedar restringides a l’extrem sud del país.

Les quantitats acumulades de precipitació seran entre poc abundants i abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores) al litoral, el prelitoral i la resta de la meitat est, si bé als dos extrems del litoral i el prelitoral és possible que siguin molt abundants o extremadament abundants (més de 100 mm en 24 hores). A la resta de Catalunya les quantitats acumulades seran minses o localment poc abundants.

El vent bufarà de component est entre fluix i moderat amb cops forts arreu, tot i que al terç sud bufarà de component nord entre fluix i moderat. No obstant, a zones elevades de la meitat est del país i a punts del sector central del litoral i el prelitoral hi haurà cops molt forts. A la Costa Brava, el vent bufarà moderat amb cops forts i alguns de molt forts de gregal. Hi haurà maregassa i mar de fons de l’est.