7 agost de 2019 a les 9:46

Les quatre nits de concerts a l’escenari de barraques de la Festa Major de la Bisbal 2019

|

Ja s’acosta la Festa Major de la Bisbal d’Empordà 2019 i arriba amb una programació de concerts que, un any més, omplirà l’escenari de la zona de barraques durant 4 de les 5 nits. Les 4 vetllades d’actuacions musicals són organitzats pel propi consistori amb la col·laboració d’Empordà Sons i Indivendres.

Així, la primera nit (dimecres 14) s’estrenarà l’escenari amb l’actuació de Festucs, jove projecte emergent procedent de Palafrugell. El gran cap de cartell serà Mafalda, projecte valencià que fusiona ska, reggae, funk i hardcore: un dels grups més aclamats pels amants del rock combatiu dels Països Catalans. 

La segona nit de concerts a barraques serà el dijous i transcorrerà a base de ritmes skatalítics: tindrà lloc la tradicional Nit d’Ska, organitzada Empordà Sons i Indivendres. Enguany la proposta passa per Double Jabs que, amb membres de The Cabrians, The Kinky Coo Coo’s, Amusic Skazz Band o Soweto, presentarà el seu àlbum de debut: Million Dolar Reggae. També hi actuarà RudeTeo: un dels selectors més actius del panorama skatalític nacional.

El dijous l’escenari romandrà inoperatiu, però divendres es reprendrà l’activitat per acollir la Nit Indivendres (organitzada per l’entitat homònima) ocuparà l’escenari de barraques. Serà un doble concert de rock’n’roll amb denominació d’origen empordanesa: els parlavanencs Estesos Combo i els palafrugellencs Bad Mongos.

Per culminar la Festa Major, dissabte es repetirà la proposta que va néixer l’any  passat: una nit Retrotown per recuperar bandes bisbalenques que estaven actives temps enrere per tal que tornin a actuar a l’escenari de barraques. Serà una nit nostàlgica en tota regla, amb les actuacions de Faristol i Jellyfish Skies (a la fotografia adjunta a aquesta publicació). I el conjunt de versions Indivendres Band ho acabarà de rematar.