30 juny de 2011 a les 17:25

Les visites als obradors i el servei de lloguer bicicletes són les novetats més destacades de les activitats Estiu 2011 de la Bisbal d’Empordà

 Les visites als obradors, les demostracions de torn, el nou servei de lloguer de bicicletes i les visites guiades relacionades amb els indians són els elements destacats de les activitats d’estiu que es combinen amb tres esdeveniments destacats: el Voltor Music Festival, la XVI Fira de Circ de Carrer i la festa major.

El regidor de Promoció Econòmica, Àngel Planas, ha presentat aquest dijous les activitats d’estiu al sector de la restauració bisbalenc. El conjunt de les activitats es recull en un fulletó que s’agrupa en cinc eixos corresponents a cinc actius que la Bisbal posa en valor com a atractius turístics: la ceràmica, el patrimoni històric, el turisme actiu, les manifestacions culturals i el comerç i la gastronomia.

Relacionat amb el món de la ceràmica aquest estiu es pot visitar l’exposició del Terracotta Museu ‘Ceràmica i Arquitectura: Els Coromina, Rafel Masó i la gènesi de la Gabarra’ dedicada a explicar com Rafael Masó i els Coromina s’adonen de les possibilitats de la ceràmica en el món de l’arquitectura i la construcció. Igualment també es pot concertar una visita a un taller d’un artesà ceramista i es pot assistir a demostracions de torn, els divendres al matí de juliol i agost, a la zona comercial de l’Aigüeta.

Així, sota el paraigua del patrimoni històric es presenta la novetat d’aquest estiu amb les visites guiades a la fresca ‘De Cuba a la Bisbal: el llegat dels indians’ que es faran els divendres, a les vuit del vespre, entre l’1 de juliol i el 9 de setembre. En aquest mateix apartat també hi ha els itineraris a peu pel nucli antic i les visites al Castell Palau.

El tret de sortida de les activitats d’estiu el marca el Voltor Music Festival els dies 1, 2 i 3 de juliol a diferents escenaris de la ciutat. Un festival que recull una mostra molt extensa de la riquesa i varietat musical de la ciutat i el seu entorn, combinat amb figures de primer ordre, com el concert de clausura, a càrrec dels Manel, el 3 de juliol. A mitjans de juliol, els dies 15, 16 i 17 hi ha una altra gran cita amb la cultura amb la XVI Fira de Circ al carrer de la Bisbal. En aquesta edició més de 50 espectacles, la majoria gratuïts, en diferents espais de la ciutat. Finalment, a mitjans d’agost, hi ha prevista la Festa Major de la Bisbal.

A l’apartat de turisme actiu hi ha una altra de les novetats d’aquesta temporada, que és el servei de lloguer de bicicletes amb una proposta de tres rutes per fer i amb les opcions del senderisme, el cicloturisme i BTT en l’entorn natural privilegiat de la ciutat, entre la plana empordanesa i les Gavarres.

Cada divendres hi ha mercat a la Bisbal i a partir del mercat es convida els visitants a descobrir l’oferta gastronòmica i de comerços de la ciutat. El nucli antic de La Bisbal és com un centre comercial a cel obert i a la ciutat hi destaquen el comerç dedicat al món dels antiquaris i també al de la ceràmica.

La Fira de Broncanters, l’11 de setembre, fins les 3 de la tarda al passeig Marimon Asprer, clou el cicle d’activitats d’estiu de la Bisbal.

Per més informació sobre els horaris de les activitats:

www.visitlabisbal.cat, www.labisbal.cat, i a l’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà, al 972 645 500.