17 març de 2022 a les 16:39

L’Escola Municipal de Música Conrad Saló ofereix un recital per la pau al Passeig Marimon Asprer

|||

Aquest dimarts passat, 15 de març, totes les Escoles de l’Associació d’Escoles de Música i Dansa UEMyD es van unir per oferir una actuació a favor de la pau. A la Bisbal, l’Escola Municipal de Música Conrad Saló va fer una actuació a les 18.30 h al Passeig Marimon Asprer interpretant melodies per a reivindicar la pau. Amb aquest acte, l’Escola bisbalenca va voler difondre la seva ferma reivindicació per la pau, així com mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i els persones refugiades de la guerra. Adjunta aquesta publicació es pot consultar el manifest de UEMyD

 

MANIFEST DE UEMYD
Aquests dies estem veient, consternats, el que està passant a Ucraïna, on les notícies parlen ja de milers de morts i milions de refugiats que fugen del país deixant enrere les seves vides, els seus records i, molts d’ells, a part de les seves famílies. Són les víctimes innocents d’una lluita de poders que viola deliberadament els drets humans i tot el que representen. Perquè, si bé la discrepància és legítima, la imposició armada, la destrucció i l’homicidi són absolutament inadmissibles.

Per aquest motiu, des de l’Associació d’Escoles de Música volem manifestar el nostre més absolut rebuig a aquesta guerra, i a qualsevol mena de violència sigui allà on sigui, així com mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones que l’estan patint. Famílies, nenes i nens que estan veient arrabassades les seves il·lusions i les seves esperances.

Tan lluny i, alhora, tan a prop. Tan lluny, perquè sembla impossible, perquè és incomprensible que una cosa així pugui estar passant als nostres dies. I tan a prop, perquè és inevitable veure’ns identificats amb totes les ucraïneses i els ucraïnesos que sofreixen l’horror de la invasió, i també amb tots aquells ciutadans russos que estan sent castigats o han de fugir per no estar d’acord amb el seu govern o han mort en una guerra que mai hauria d’haver-se produït.

Nosaltres no som experts en política ni en qüestions geoestratègiques; som músics, però sabem i volem reivindicar amb tota la nostra convicció que la pau és un dret irrenunciable, que la pau és un dret universal, que la pau és la manera d’entendre’s, malgrat les desavinences, i que la pau és l’únic camí cap al futur.

Que la música faci callar les bombes i els nostres instruments siguin les úniques armes, disparant notes per amansir el món amb una melodia de pau.