5 juny de 2012 a les 14:02

L’escriptor a les escoles: Ricard Bonmatí

|||

L’escriptor, rapsode i rondallaire català va visitar ahir la Bisbal per obsequiar amb poemes i contes els alumnes de cicle inicial i mitjà a l’amfiteatre del Mundial.

L’activitat va començar a primera hora del matí, quan els nens i nenes de cicle mitjà del Mas Clarà i el Cor de Maria van poder escoltar Ricard Bonmatí. Va ser una hora i mitja de  poesies i rondalles que va fer gaudir alumnes i professors. En una altra sessió al matí i una a la tarda, va ser  l’alumnat de cicle inicial de les escoles Joan de Margarit, Mas Clarà i Cor de Maria el que van poder escoltar Bonmatí i participar en l’activitat que proposava.

Ricard Bonmatí i Guidonet (Barcelona, 12 d’octubre de 1954) és llicenciat en filologia catalana. Del 1978 al 1989, va treballar de mestre d’educació primària. Des del 1990 és escriptor i traductor per a infants i joves, i també assessor de mestres en poesia, teatre i rondalla. Des del curs 2008-2009, és professor a la Facultat de Magisteri Blanquerna. Des del 1992, va sovint a escoles d’arreu de Catalunya a recitar-hi poemes, contar-hi contes i presentar-hi les seves obres de teatre.

Les xerrades de Ricard Bonmatí, juntament amb els contes d’Olga Cercós per a l’educació infantil, han format part de la campanya “L’escriptor a les escoles” que cada any ofereixen les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Oficina de Català, a les escoles de la Bisbal per tal d’acostar els alumnes a la literatura catalana i potenciar el gust per la lectura.