10 agost de 2022 a les 15:03

L’exposició ‘Quim Tor. 40 anys captant història’ recull 917 fotografies de les darreres 4 dècades bisbalenques

|

Quim Tor. 40 anys captant història és un viatge fotogràfic a la vida social, cultural i esportiva de les últimes quatre dècades de la Bisbal d’Empordà. L’exposició, instal·lada al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà, es presentarà el proper diumenge 14 d’agost, a les 12 h, i es podrà visitar fins el 8 de gener de l‘any vinent. La mostra inclou més de 900 fotografies del fotògraf bisbalenc, recollint moments que despertaran records i sentiments a bisbalencs i bisbalenques que han viscut una època passada i descobriran al visitant algun fet que potser també desconeixien.

Quim Tor, amb el seu ull despert darrera la càmera, ha seleccionat un total de 917 fotografies d’entre més de 20.000 que acumula al seu fons. Festes Majors, el Correfoc, personatges entranyables, l’Aplec de la Sardana, la diada de l’Onze de Setembre, el vell Foment Catòlic, l’evolució de la ciutat…  Quim Tor. 40 anys captant història és una mostra d’història contemporània de la ciutat. «L’excel·lent recull de l’obra fotogràfica d’en Quim Tor permet recordar quina força ha tingut sempre el dinàmic teixit social i cultural de la Bisbal i, des d’una molt bona perspectiva, recuperar emocions viscudes», ha explicat l’alcalde Enric Marquès.

Malgrat no haver nascut a la Bisbal, Quim Tor i Prunell, fa quasi cinquanta anys que hi viu, essent partícip de la vida local. «He tingut la sort de treballar fent fotos, el que més m’ha agradat a la vida, i això suposo que es reflecteix en el resultat de la feina», explica Tor. «La meva professió ha fet que em veiés implicat en molts dels fets socials, culturals i esportius que s’hi ha anat desenvolupant al llarg dels anys», afegeix. «Estic segur que aquesta mostra despertarà molts records amagats a la memòria, tornaran imatges oblidades i persones entranyables que avui ja no hi són», explica Tor tot convidant a gaudir del passeig per la història dels darrers 40 anys de vida bisbalenca.

L’acte inaugural del diumenge 14 d’agost també servirà per presentar el llibre de l’exposició: es podrà adquirir el mateix diumenge al Castell Palau. El llibre, editat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, inclou una selecció d’algunes de les fotografies que configuren l’exposició de Quim Tor i Prunell amb diversos textos.