26 abril de 2022 a les 11:37

L’ITF Sol Gironès Ciutat de la Bisbal, que se celebrarà del 8 al 15 de maig, el més important de Catalunya

|||

La setmana passada es va presentar a la Diputació de Girona el circuit ITF de la Costa Brava, que aterra encara amb més força aquesta primavera a les comarques gironines: el torneig de tennis femení ITF Sol Gironès Ciutat de la Bisbal (8-15 de maig), que arriba a la sisena edició, estarà acompanyat aquesta vegada de dos tornejos més del circuit femení de la federació internacional, un fet mai vist fins ara a Catalunya. Tossa de Mar (30 d’abril-8 de maig) i Platja d’Aro (16 de maig-22 de maig) completen aquest primer circuit Costa Brava Pirineu de Girona. La triple cita va ser presentada amb unes línies ben marcades entre les quals figura la de suport a l’esport femení, la possibilitat de continuar venent la demarcació com a destinació turística, i que tot el que envolta els campionats generi activitat econòmica afegida.

El CT la Bisbal ha aconseguit que el torneig del Baix Empordà arribi a una dotació de 100.000 dòlars més l’hospitalitat, fet que el converteix en el més important de Catalunya. «El Godó dona 500 punts en el rànquing mundial i nosaltres, 160. Ho han aconseguit després de més de 60 anys, i nosaltres només en portem sis», va remarcar el president del club esportiu bisbalenc, Xavier Ponsatí, que ja pensa en un futur torneig de la WTA. D’entrada, per a l’edició del 2022 hi ha garantida la presència, entre d’altres, de la jugadora de Palafrugell Aliona Bolsova, una de les referents del tennis a Catalunya; així com la de la subcampiona del 2021, la neerlandesa Arantxa Rus, número 75 del món, i de l’andorrana Vicky Jiménez (16 anys), una de les millors júniors del món. El club s’ha esforçat a ampliar l’aforament a les pistes i a fer activitats paral·leles, fet que converteix el torneig en una referència més enllà de la competició pura i dura, com ara una jornada de tennis inclusiu (6 de maig) i una jornada centrada en la dona i l’esport (13), amb una taula rodona sobra la visualització de la dona en el tennis, un dels pocs esports on hi ha els mateixos premis per a jugadors i jugadores en les competicions professionals.

La concentració dels tres tornejos en una distància tan curta i amb poques setmanes de diferència permet, sobretot a les jugadores catalanes que busquen punts, estalviar-se llargs viatges. Ponsatí va recordar que dues jugadores com Paula Badosa o la romanesa Bianca Andreescu van passar per la Bisbal abans de tastar la glòria amb victòries a Indian Wells. Andreescu va jugar el torneig el 2018 i la tennista de Begur va ser semifinalista el 2019, poc abans que comencés el seu ascens meteòric.