18 juny de 2013 a les 11:59

Lliurament de premis del concurs Jo el parlo””

||||||

El dilluns 17 de juny, Marta Carol, regidora de Cultura i de Normalització Lingüística, va fer el lliurament dels premis del concurs Jo el parlo”, basat en la campanya del mateix nom que es va portar a terme a la Bisbal aquesta primavera, amb la intenció de fomentar l’ús del català. El concurs consistia a respondre un qüestionari de vint preguntes sobre la campanya o sobre coneixements generals de llengua. Entre tots els participants, es van sortejar cinc premis que consistien en un esmorzar o berenar a un dels establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua a la Bisbal (El Teatret, L’Escut, Can Font, La Plaça i 17100 Cafè), una peça de ceràmica -gentilesa de Ceràmica Rulduà-, un còmic i un DVD de la història de la Bisbal…

Les persones guanyadores van ser: Laia Foradada i Kaouthar El Hadriui, estudiants de 1r d’ESO; Ariadna Morente, universitària, i Mohamed Jaajoua i Camila Lucarelli, alumnes dels cursos de català per a adults de la Bisbal. Cal donar les gràcies a totes les persones que van participar en el concurs i també als establiments que han col·laborat en els premis.

La campanya “Jo el parlo” va ser una iniciativa de l’Àrea de Ciutadania i Desenvolupament Comunitari i de l’Oficina de Català de la Bisbal. El passat 20 de març, Núria Anglada, regidora de l’àrea esmentada, va fer la presentació de la campanya i de l’exposició corresponent al Mundial i, a partir d’aquell moment, es van repartir cartells pels establiments comercials de la Bisbal per tal de convèncer els catalans de la necessitat d’utilitzar el català com a llengua de conversa amb les persones nouvingudes, per tal que aquestes puguin practicar-lo i utilitzar-lo amb normalitat.