26 abril de 2024 a les 11:32

Lliurament dels premis del Concurs CLER 2024 a la Biblioteca Lluïsa Duran

Aquest dilluns, vigília de Sant Jordi, a la tarda va tenir lloc l’acte de lliurament de premis del Concurs de Literatura Infantil i Juvenil CLER a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà, organitzat amb el suport i la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona. L’objectiu del concurs era que els infants de la Bisbal d’Empordà i rodalies fessin volar la imaginació i demostressin la seva consciència ambiental tot reescrivint els contes clàssics i tradicionals.

El jurat va estar format per Montse Lloveras, mestra jubilada; Cati Casademont, mestra jubilada; Mercè Giralt, professora jubilada; Elena Montiel, tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament; i Anna Clermont, directora de la Biblioteca Lluïsa Duran. Els inscrits van participar en tres categories diferents, per grups d’edat: la Categoria A (de 6 a 8 anys), la Categoria B (de 9 a 11 anys) i la Categoria C (de 12 a 14 anys). Es van rebre tres escrits de la Categoria A, 13 escrits de la Categoria B i cap de la Categoria C.

El premi de la Categoria A va ser concedit, per unanimitat, als alumnes de primer curs de l’Escola de Forallac, pel conte titulat ‘Els tres porquets i la natura’. El fet que no es presentés cap escrit per a la Categoria C, i donada la dificultat d’escollir el millor conte de la Categoria B, es va prendre la decisió d’entregar dos primers d’aquesta categoria: a Laia Peribáñez Tauler pel conte ‘Els tres porquets’ i a Aitana Cardozo Balcells pel conte ‘Les porquetes activistes i el canvi radical del llop’. 

Finalment, es va fer l’entrega dels diplomes de participació i de l’obsequi a tots aquells nens i nenes que hi van participar. L’acte va comptar amb la presència d’Eva Rovira, regidora de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal, i va ser amenitzat per la música i les veus de l’Escola de Música Municipal Conrad Saló de la Bisbal d’Empordà.