26 maig de 2010 a les 11:47

Lluís Sais qualifica d’‘inadmissible i intolerable’ que tots els ajuntaments siguin tractats igual sense tenir en compte la situació de cadascun

Lluís Sais va afirmar que ‘resulta preocupant que qui ens hagi de treure de la crisi’ faci barbaritats ‘com les d’ahir’. Això és desconèixer i menystenir la realitat local’, va dir. Sais va explicar que a l’Ajuntament de la Bisbal que un cop el decret sigui ratificat pel Congrés de Diputats ‘valorarà la lletra petita i si, al final, l’Ajuntament ha de fer esforços, els farà. Si ens hem d’estrènyer el cinturó, ho farem’, va assegurar Sais. 
L’alcalde també va reiterar que la situació de les finances municipals és correcta i que l’Ajuntament de la Bisbal no té un endeutament ‘sobredimensionat’. Lluís Sais va assegurar que hi ha Ajuntaments amb ràtios d’endeutament més baixes però que això és a canvi d’uns coeficients d’IBI i d’uns impostos més elevats que a la Bisbal. 
L’alcalde també va associar el nivell d’endeutament actual a l’increment de les inversions i va recordar que el nivell d’ingressos de l’Ajuntament ara no és el mateix de fa uns anys a causa de la crisi. Tot i això va defensar el fet que l’Ajuntament finança inversions amb l’estalvi pressupostari ja que cada any es financen inversions amb els romanents de l’exercici anterior.